Acum îl apără, în 2018 îl făcea praf! Tănase Stamule, despre Vlad Voiculescu: ‘Provin dintr-o familie cu grade foarte înalte în vechea Securitate’

 Acum îl apără, în 2018 îl făcea praf! Tănase Stamule, despre Vlad Voiculescu: ‘Provin dintr-o familie cu grade foarte înalte în vechea Securitate’

Liberalul Tănase Stamule a sărit, marți, în apărarea actualului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, pe tema studiilor făcute de acesta din urmă în străinătate.

În toamna lui 2018, când USR-PLUS nu era într-o coaliție cu PNL, Stamule îl desființa, la propriu, pe Vlad Voiculescu.

La acea vreme, Tănase Stamule critica inclusiv numirea lui Voiculescu ca ministru al Sănătății în Guvernul Cioloș. „Eu devin ministru al sanatatii fara nicio legatura cu influenta varului tatalui meu in sistem”, îl ironiza Stamule pe Vlad Voiculescu, în 2018.

1. Fratele bunicului meu (Voiculescu) a fost sef la DIE la Viena si responsabilul de comert exterior dintre Romania comunista si Austria
2. Varul primar al tatalui meu a fost CEO al uneia dintre cele mai mari companii de farmaceutice din Romania si astazi este unul dintre cele mai influente personaje din sistemul sanitar din Romania.
3. Varul primar al tatalui meu (baiatul securistului de la Viena), este si in conducerea institutului Aspen
4. Eu studiez si lucrez la Viena fara nicio legatura cu istoricul familiei mele acolo
5. Eu iau o bursa de la Institutul Aspen fara nicio legatura cu faptul ca varul tatalui meu e in conducere acolo
6. Eu devin ministru al sanatatii fara nicio legatura cu influenta varului tatalui meu in sistem
7. Cand ma intreaba presa daca imi este unchi, le spun ca nu este si ca este doar “nepotul strabunicului meu”
8. Eu promovez campania “Oameni Noi in Politica” desi provin dintr-o familie cu grade foarte inalte in vechea securitate
9. Cum ma cheama pe mine?”, scria Tănase Stamule, despre Vlad Voiculescu, la 5 octombrie 2018.

Cum i-a luat apărarea Stamule lui Vlad Voiculescu, pe tema studiilor

Văd o grămadă de zbateri și dezbateri în jurul diplomei lui Vlad Voiculescu. Deși nu sunt mare fan al lui, atacurile în jurul valididatii diplomei arată o necunoaștere crasă a subiectului.
În Austria și Germania înainte de introducerea sistemului de la Bologna diploma de absolvire se chema “Magister” sau “Diplom”. Asta însemnă în general studii intre 4 și 6 ani iar în România acestea sunt echivalate automat cu licență + master. Și noi aveam licență 4 ani și 1 an studii de aprofundare care azi se echivalează cu master.
Doar începând din 2007 în Austria se merge exclusiv pe sistemul Bologna: 3 ani licență + 2 ani master + 3 ani doctorat. Este firesc să scrie pe diploma lui Voiculescu “Magister” atâta timp cât a început facultatea la începutul anilor 2000. A intrat pe vechiul sistem austriac de diplome.
Ca fost student în Germania și ca decan al Facultatii de Administrarea Afacerilor unde se predă absolut totul în germană la una dintre secții nu pot să nu reacționez la această manipulare care se aruncă în presă.
Vlad Voiculescu ar fi trebuit să știe aceste detalii de diferențe de sistem, mai ales că a tras 10 ani ca să-și termine studiile. Nu înțeleg de ce nu a venit și cu explicația tehnică a titlului diplomei și a lăsat toți neaveniții să își dea cu părerea”, a precizat, marți, Tănase Stamule.

Vezi și

USR-PLUS își calcă în picioare promisiunile! Încearcă să execute un șef angajat prin concurs și să-și pună un om de partid

Numirile pe filieră PNL continuă! O fostă miss ajunge la conducerea unui spital din România

EXCLUSIV Răsturnare de situație în MAI! Lucian Bode aplică, de fapt, Legea lui Marcel Vela

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *