Alexandru Rafila atrage atenția: ‘E posibil să se închidă școlile. România e într-o situație de pericol’

 Alexandru Rafila atrage atenția: ‘E posibil să se închidă școlile. România e într-o situație de pericol’

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat că prioritatea ar trebui să fie păstrarea școlilor deschise, nu popularitatea sau congresul PNL la care candidează premierul Florin Cîțu. Rafila a precizat că vârful valului 4 COVID ar putea fi atins la finele lunii octombrie – începutul lui noiembrie, iar situația României e cu atât mai dificilă cu cât suntem codași în UE la capitolul vaccinare anti-COVID. Asta se va reflecta și în economia țării.

Alexandru Rafila: Prioritatea este ca elevii să poată merge la școală

„E posibil să se închidă școlile. Eu aș vrea să avem o discuție foarte serioasă – care e prioritatea pe care o avem. Cred că cea mai importantă e ca acești copii să poată merge la școală. Asta trebuie să fie discuția și asta trebuie să fie prioritatea acestui Guvern care, de fapt, nici nu are legitimitate acum, că e într-o procedură în care trebuie să intre în votul Palamentului.

Chiar dacă dl Cîțu nu e un premier cu depline puteri, că nu mai are legitimitate, ar trebui măcar în al 12 – lea ceas să nu mai posteze desene animate cu Superman și cu chipul lui și să treacă la discuții serioase despre cum funcționăm în perioada următoare.  Acum nu discutăm despre bătălia dintre Delta și Superman, ci despre sănătatea copiilor și cum se formează ei”, a declarat Rafila, pentru B1 TV.

Acesta a precizat apoi că vârful valului 4 COVID ar putea fi atins la finele lunii octombrie – începutul lui noiembrie:

„Orice măsură pe care noi o numim non-farmacologică își arată efectele în 6 – 8 sptămâni, deci nu se întâmplă peste noapte. Noi o să atingem un vârf al acestui val 4 la sfârșitul lunii octombrie – începutul lunii noiembie și până atunci ar trebui să găsim un punct de vedere comun, să trecem peste aceste tentative politicianiste legate de un congres intern sau de popularitatea pe termen scurt. Despre asta discutăm, despre lipsa de responsabilitate politică și de moralitate care se traduce în afectarea unei întregie generații, dincolo de impactul asupra economiei”.

Rafila a ținut apoi să atragă atenția că România e penultimul loc în UE la capitolul vaccinare ant-COVID.

„România e într-o situație de pericol. Sunt articole în publicații internaționale prestigioase care leagă lipsa de performanță a programului de vaccinare cu o afectare serioasă a economiei românești”, a mai precizat deputatul PSD, conform b1tv.ro

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *