Aurelian Pavelescu: ‘Liviu Dragnea este învingător și liber; iar călăii lui condamnați și captivi în aparenta stare de libertate’

Președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, a reacționat după decizia magistraților de la Tribunalul București în cazul fostului șef al PSD, Liviu Dragnea.

”LIVIU DRAGNEA ESTE LIBER!

Cu fiecare respingere din partea justiției a cererilor de liberare, deși și-a ispășit fracția de pedeapsă și a îndeplinit condițiile cerute de lege, Liviu Dragnea este învingător și liber. Nedreptățile îi confirmă nevinovăția, iar starea de arest îi acuză pe abuzatori, fiind inversate rolurile.

Astfel, Dragnea este un om liber în închisoare, iar călăii lui condamnați și captivi în aparenta stare de libertate. Și nu doar simbolic, ci la propriu, potrivit științei dreptului. Pentru că pedeapsa penală are drept scop îndreptarea celui condamnat, este o constrângere de natură psihologică și morală prin claustrare. Dar când pedeapsa este nedreaptă, claustrarea nu are puterea să mai fie pedeapsă, transformându-se în contrariul.

Îi deplâng pe cei care, crezând că sunt liberi, sunt sclavi. Își vor duce povara spre justiția imanentă, neiertătoare și cumplită, din neam în neam, stigmatizați. Orbiți de putere, fac dovada ei înșiși că Dragnea este nevinovat și liber”, a scris Aurelian Pavelescu pe Facebook.

Vezi și:

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *