bdquo;Plecarea lui Messi putea fi evitată! Anunțul neașteptat făcut din Spania! Șeful ligii a dat verdictul

Ana-Maria Popescu

Data publicarii: Sambata 11 Septembrie 2021, 22:10

Data actualizarii: Sambata 11 Septembrie 2021, 22:15

Catalanii au renunțat la cel mai important jucător din istoria clubului, motivând, prin intermediul președintelui Laporta, că Messi nu mai poate fi păstrat din cauza problemelor financiare ale clubului, dar și a plafonului salarial din La Liga. Barcelona ajunsese la o înțelegere cu argentinianul, pentru prelungirea contractului, urmând ca Messi să își scadă salariul cu 50%, însă după cum a anunțat Laporta, nu era de ajuns. 

La Liga a semnat un acord cu un fond de investiții, CVC, prin care cluburile urmează să primească o sumă importantă de bani, însă câteva dintre ele s-au împotrivit, printre care și Barcelona. Acceptarea fondului respectiv îi lăsa pe catalani să îl țină pe Messi, dar Laporta a declarat că ar fi însemnat „amanetarea” drepturilor de imagine ale clubului pentru 50 de ani și nu acceptă acest lucru.

  • Messi

Cu toate astea, Javier Tebas, președintele Ligii spaniole, a vorbit despre plecarea lui Messi și l-a contrazis pe președintele Barcelonei, spunând că legenda argentiniană putea fi păstrată. Într-un interviu acordat cotidianului SPORT, Tebas a vorbit sincer despre ce s-a întâmplat în acest an. 

„Plecarea lui Messi a fost dureroasă!”

„Au plecat Ronaldo, Guardiola, Mourinho…Am avut norocul de a-i avea pe doi dintre cei mai mari jucători din lume la două dintre cele mai bune echipe de pe planetă și în campionat am știut să profităm de asta pentru a ne pune în prima linie mondială. Poate că plecarea lui Messi a fost cea mai dureroasă, pentru că, personal, îl consider cel mai bun din istorie. Nu merita să plece așa, și nu doar de la Barcelona, ci și din campionat”, a declarat Tebas.  

Întrebat dacă plecarea lui Messi putea fi evitată, președintele Ligii a răspuns clar și sincer: „Da”

Pe acceași temă