Clotilde Armand, făcută de râs de un conferențiar universitar. Codul administrativ rămâne un mare minus pentru primarul Sectorului 1

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, a lansat în spațiul public propunerea de a schimba denumirea străzii pe care se află Ambasada Belarusului în strada Roman Protasevici, dar este neconformă cu legea. 

Ieri, Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a venit cu propunerea schimbării numelui străzii pe care se află Ambasada Republicii Belarus în strada Roman Protasevici, în semn de solidaritate cu reținerea jurnalistului de către autoritățile de la Minsk. Acesta a fost arestat de autoritățile de la Minsk acum câteva zile (citește mai mult AICI).

Clotilde Armand a vrut să se solidarizeze cu dizidentul din Belarus

O postare pe Facebook a primarului de la Sectorul 1 provocat păreri pro și contra în societatea românească:

„Susţin propunerea domnului profesor Andrei Oișteanu de a schimba numele străzii din Sectorul 1 pe care se află Ambasada Republicii Belarus. În acest sens, voi înainta către Primăria Capitalei următoarea propunere: strada Tuberozelor din Sectorul 1 să se numească Str. Roman Protasevich – numele jurnalistului disident.

Trăim într-un stat european și acest act de terorism al președintelui Aleksandr Lukașenko de a deturna un zbor comercial între două state membre UE & NATO nu poate rămâne nepedepsit.

Toată corespondenţa ambasadei ar veni în şi ar pleca din strada cu numele jurnalistului disident. De asemenea, diplomaţii ar avea numele lui Roman Protasevich imprimat pe cărţile lor de vizită. – Andrei Oișteanu“, a scris Clotilde Armand pe Facebook, notează dcnews.ro.

Un conferențiar universitar i-a explicat primarului de la Sectorul 1 ce prevede legislația

Bogdan Suditu, conferențiar universitar la Universitatea din București la Facultatea de Geografie, i-a lăsat un comentariu lui Clotilde Armand. Potrivit acestuia, prin Hotărârea 31 din 06/02/2003 privind aprobarea regulamentului privind atribuirea sau schimbarea denumirii și atribuirea numerelor poștale de imobile din Municipiul București există câteva constrângeri privitoare la atribuirea numelui unei persoane la o stradă.

„Hotărâre 31 din 06/02/2003 privind aprobarea regulamentului privind atribuirea sau schimbarea denumirii și atribuirea numerelor poștale de imobile din Municipiul București[…]

Art.5- Pentru analiza propunerilor pentru atribuirea sau schimbarea de denumiri, precum si pentru întocmirea proiectelor de hotărâri privind aprobarea sau respingerea propunerilor respective, se vor avea in vedere următoarele criterii orientative:[…]

b) Numele de persoane se vor putea atribui la cel puțin 3 ani de la încetarea din viata a acestora;“, i-a comentat Bogdan Suditu lui Clotilde Armand.

Hotărârea poate fi accesată AICI.

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *