Creșterea prețului energiei electrice se resimte și la Institutul ”Marius Nasta”! Beatrice Mahler: ‘Aproape s-a dublat’

 Creșterea prețului energiei electrice se resimte și la Institutul ”Marius Nasta”! Beatrice Mahler: ‘Aproape s-a dublat’

Beatrice Mahler, despre problema facturilor la ”Marius Nasta”

„Prețul la energie la Institutul ”Marius Nasta” aproape s-a dublat, de la 292 MW la 535, facturi care vor veni din această lună. Nu avem încă o informare privind factura la gaze, dar probabilitatea este mare să crească prețul și la gaze, cum se întâmplă pentru toată populația.

Iarna trecută ”Marius Nasta” plătea – și în lunile de vară – 90.000 de lei factura la energie și 250.000 factura la gaze, că avem centrală proprie și încălzirea pacienților se face începând cu 1 octombrie, pentru că sunt bolnavi cu boli pulmonare și au nevoie de căldură și condiții.

În cursul zilei de azi, ministrul Cseke Attila a luat act de adresa pe care am depus-o noi acum două săptămâni la Miniserul Sănătății și probabil vom avea un dialog legat de modul în care vom putea să găsim soluții, pentru că e normal să găsim soluții pentru cei din spitale.

Atrag atenția asupra situației în care preconizăm că se va găsi ”Marius Nasta”. Serviciile de sănătate, din păcate, Casa de Asigurări nu le plătește la alt tatif decât cel din 2017, or această subfinanțare cronică a sistemului de sănătate nu poate să aducă servicii la standarde europene, cum ne dorim toți”, a declarat dr. Beatrice Mahler,  în cadrul emisiunii ”Se întâmplă acum!”, moderată de Tudor Barbu, conform b1tv.ro

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *