CTP a răbufnit: ‘Ar trebui să existe și lege. Este vorba de sănătatea, viața oamenilor. Nu te joci cu așa ceva’

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a dezvăluit în emisiunea Piața Victoriei de la Europa FM actualul conflict dintre primarul Clotilde Armand și Romprest își are originile într-un contract semnat de fostul primar liberal al sectorului 1, Andrei Chiliman.

Povestea asta își are originile în anul 2008, acest contract a fost încheiat de către un cotoșman liberal, unul Chiliman, nu știu dacă mai trăiește, care a fost și la mine în birou, la un moment dat, la Gândul, după aia am simțit nevoia să aerisesc îndelung, după discuția cu acest individ. Acest Chiliman este cel care a pus bazele acestui contract care este revoltător”, a spus Cristian Tudor Popescu la emisiunea Piața Victoriei.

În opinia sa, în astfel de contracte de anvergură ar trebui să existe și clauze speciale.

”Pui o clauză acolo, în contract. Ar trebui să existe și lege. Indiferent de posibilele conflicte care apar între beneficiar sau semnatarii contractului, Primăria și firma respectivă, nu se încetează ridicarea gunoaielor. Vrei să semnezi clauza asta? Bine. Nu vrei? La revedere! Altcineva, care acceptă această clauză. E o clauză de importanță națională, este vorba de sănătatea, viața oamenilor. Nu te joci cu așa ceva”, a spus gazetarul.

Cristian Tudor Popescu admite că se poate ajunge la amezi, se pot cere daune de ambele părți, însă pe parcursul acetor dispute, gunoiul se ridică.

”Dacă nu se ridică, atunci ești pasibil de arestare. Conducerea firmei respective semnează acolo: Dacă nu ridicăm gunoiul, atunci putem fi arestați. Astfel de clauză nu există în acest contract. Nu mai vorbim de faptul că aceste tarife, care sunt, nu se știe de cât, dar sunt de câteva ori mai mari decât niște tarife normale, încheiate tot de domnul Chiliman”, este de părere Cristian Tudor Popescu.

Acesta subliniază că, mai ales că se plătesc de către primărie foarte mulți bani, firma trebuie să semneze clauza respectivă.

”Nu există așa ceva, de aceea, această firmă, Romprest, își permite să șantajeze și să acționeze prin luarea de ostatici. Asta face. Pentru că în războiul ăsta dintre Primărie, doamna Clotilde Armand și firma Romprest sunt două armate, să spunem, care se bat. Cei loviți sunt civilii. Ori, când declanșezi un război, își protejezi civilii, o entitate își protejează civilii, nu i lasă fără apărare în fața atacului dușmanului”, avertizează gazetarul, care spune că ostatici nu sunt doar locuitorii sectorului 1, ci ai întregii Capitale.

”Acum vedem o problemă în faza ei extremă. (…) Gunoiul ăsta nu dispare, rămâne tot în țara asta, 11%, atâta este procentul de reciclare în România”, spune Cristian Tudor Popescu, iar gazetarul atrage atenția că aceste gunoaie nu se descompun cu zecile sau sutele de ani.

”România este mult mai rău decât în sectorul 1, în momentul ăsta, dar oamenii nu își dau seama pentru că problema asta a poluării este încă un exemplu de atomizare a societății. Oamenii nu sunt interesați de ce se întâmplă dincolo de ușa lor”, explică Cristian Tudor Popescu, conform cu europafm.ro

Citește și:

CTP, ieșire furibundă la adresa lui Clotilde Armand: ‘Asta este gargară electorală pură, demagogie pură. Nu poți să spui așa ceva’

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *