CTP: ‘Modelul Dragnea de unic candidat a prins și la dl Orban. Dragnea nu spunea același lucru? Florin Cîțu oferă totuși o notă de schimbare a PNL’

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a făcut o radiografie după ce liberalii au anunțat data Congresului PNL, în cadrul căruia care vor fi alegeri pentru președinția partidului: ”Dl Orban reprezintă un drum înfundat, după părerea mea, pentru PNL. Florin Cîțu ar putea să facă mult mai mult bine rămânând premier, conducând Guvernul până la sfârșitul mandatului”.

Dl Orban nu și-a anunțat doar cadidatura, și-a anunțat candidatura unică. A întrebat ce rost ar avea să mai candideze cineva”, a spus Cristian Tudor Popescu.

El a comentat o declarație a lui Orban, care spunea că-l vrea pe Cîțu în echipa lui: „Eu sunt trecutul, prezentul și viitorul PNL, eu știu tot ce mișcă în țara asta, râul, ramul, de ce să mai candideze încă cineva? Se pare că modelul Dragnea de unic candidat a prins și la dl Orban. Dragnea nu spunea același lucru?”.

Văd că nu-l interesează pe dl Orban – că a mai făcut și alte nefăcute, probabil tot în scop electoral – ce gândesc cetățenii, alegătorii, cei care votează partidul în alegerile parlamentare, nu cei care au carnet de partid și votează la Congres. Altfel cum să faci declarații ca aceea a vaccinului plătit? Din senin, din iarbă verde, fără să-l întrebe nimeni, vine și aruncă această zicere. Acum faci o asemenea afirmație? Bineînțeles, se poate discuta, pe termen nici măcar mediu, lung, se poate discuta la un moment dat să avem vaccin plătit, cum e vaccinul gripal. Dar acum discuți despre așa ceva? Oamenii au venit, s-au vaccinat, dar numărul de vaccinați pe zi e în continuă scădere. Și în aceste condiții, vii să vorbești despre vaccinul plătit”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Dacă vorbești de vaccinul plătit, primul gând al omului e că o să-l bage obligatoriu, ca un fel de nouă taxă”, a adăugat el.

Cristian Tudor Popescu spune că orientarea Orban nu este cu mult diferită de cea promovată de Călin Popescu Tăriceanu, fost președinte al PNL.

Dl Tăriceanu a împins această politică de colaborare cu adversari teoretic ireconciliabili din punct de vedere ideologic cu PNL, cum este PSD. Nu s-a dat în lături de la cele mai dezgustătoare combinații, gesturi de slugărnicie. Un gen de politică tejghetărească, de colțul mesei, cinică, lipsită de orice criteriu moral. Asta a fost politica liberalului Călin Popescu Tăriceanu. Dl Orban nu e departe. Are aceeași școală. Ce să vă amintesc acum? Câte astfel de compromisuri compromițătoare a făcut?

Sigur, politica este arta compromisului, însă este o anumită linie pentru compromis, care se știe de către fiecare, și de partid, și de membri. Or, dl Orban a încălcat-o de nu știu câte ori. A adus tot felul de personaje sulfuroase de la PSD și de la alte partide, exclusiv în ideea unor voturi în Parlament, a pus în funcții tot felul de personaje mai mult sau mai puțin parașutate, neavenite, numai pentru că-l cunoșteau pe el, pentru că avea o relație cu nu știu cine care avea o relație cu nu știu cine. Este omul aranjamentelor, al mișmașurilor”, a spus gazetarul.

El amintit de „molusca Anisie”, fostul ministru al Educației, care era „pila sau pupila” lui Orban, și de „Iorgu Jupânu” – Gicu Iorga, numit membru în Consiliul de Administrație al Electrica, deși era criticat de liberali în perioada guvernării PSD ALDE.

Dl Orban reprezintă un drum înfundat, după părerea mea, pentru PNL. Vorbeați de unic candidat la PNL? Păi s-a anunțat și unic candidat la prezidențiale din partea PNL încă de pe acum, ceea ce încă Dragnea nu a apucat. La partid poate să câștige cu sforăriile astea, la care e maestru, dar dacă ajunge să fie votat popular, nu în congrese, de pildă la președinție, o să fie vai și amar de PNL și de România”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Dl Cîțu e altceva, ca atitudine, ca valori, ca mod de comportare politică, e după părerea mea mai de perspectivă, mai bun decât Orban, oferă totuși o notă de schimbare, o notă de posibilă modernizare a PNL.

Problema e că dl Cîțu chiar se vrea politician. L-am văzut încercând tot felul de ieșiri: eu sunt premier, eu mă ocup de executiv – și se ocupă bine, este un premier care știe economie, știe finanțe.

Asta e o mare șansă pentru România în acest moment și, după cum vedem, economia nu stă deloc rău sub conducerea domnului Cîțu”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Hai să-i punem un slogan pentru campanie domnului politician Florin Cîțu: „Poate că nu e cel mai mare urs”. Asta îl caracterizează perfect pe politicianul Florin Cîțu. Apare scandalul uciderii ursului Arthur, clasat drept cel mai mare urs din România – că era sau nu era nu are nicio importanță. Ce găsește să spună, în momentul său de politichie, adică „ia să arăt eu cât sunt de versat politician”? Ce găsește să spună dl Florin Cîțu? „Poate că nu e cel mai mare urs”. Și nu este singura astfel de mișcare de gleznă prin care vrea să-și provoace o entorsă”, a spus Cristian Tudor Popescu.

După părerea mea, ar putea să facă mult mai mult bine rămânând premier, conducând Guvernul până la sfârșitul mandatului. Dar, pe de altă parte, cu dl Orban președinte, împiciorogat în septembrie, o serie de lucruri n-o să le mai poată face dl Cîțu, căci va veni dl Orban peste el și va spune: ce vrei tu, refomă?”, a adăugat gazetarul, conform Digi24.ro

Gazetarul a găsit un slogan și pentru Ludovic Orban: „Ursul Arthur nu-l cunoștea pe Orban, că dacă-l cunoștea, rămânea în viață”.

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *