Cum îi ‘premiază’ Clotilde Armand pe elevii de 9 și de 10: Nu le plătește bursele de merit restante

Deși USR-PLUS s-a lăudat, de-a lungul timpului, că încurajează meritocrația și educația, iată că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, își bate joc de elevii bursieri.

Concret, în cea mai recentă ședință de Consiliu Local al Sectorului 1, Armand a spus că nu vrea să plătească bursele restante pentru elevi, ca aceștia să nu primească deodată „sume extraordinare”, informează Spotmedia.ro.

Armand a susținut în acea şedinţă că bursele se plătesc în fiecare lună. Ulterior, o directoare de liceu a dezvăluit că, de fapt, bursele sunt plătite abia la nivelul lunii mai. Armand s-a enervat și a acuzat-o pe directoare că „se joacă cu cuvintele”. Și că , de fapt, „niște bani” s-au dat în fiecare lună.

„Copiii ce vor este să primească bani în fiecare lună. (…)

Nu la zi. Nu am votat la zi. Nici nu știți ce ați votat! Bursele care se dau acum sunt cele votate și care se dau în fiecare lună.

Faptul că sunt bursele aferente notelor din luna mai, da. (…)Eu cred că nu e bine să primească copiii bursele pe 2 luni, pentru că se vor gândi că deodată vor primi sume extraordinare… ”, a spus Clotilde Armand.

Cele mai mari burse sunt cele de performanță, destinate celor care au obținut rezultate remarcabile la olimpiade sau alte concursuri naționale.

Spre exemplu, un elev care a ocupat locul 1 la o olimpiadă națională primește bursă în valoare de 1.000 de lei. Dar în sector sunt doar 56 de astfel de elevi.

Acești elevi au șansa să simtă cumva „sumele extraordinare” despre care vorbește Clotilde Armand. În sensul că, dacă în unele luni li s-ar plăti atât bursa curentă, cât și câte una din urmă, ar încasa 2.000 de lei în loc de 1.000 de lei.

Or, 2.000 de lei ajută la strângerea unei sume pentru cumpărarea unui laptop performant, spre exemplu. Sectorul 1 acordă și alte burse de performanță, dar mai mici, de maxim 600 de lei, spun jurnaliștii citați.

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *