Dan Barna, mesaj tranșant pentru liberali, dacă merg tot pe mâna actualului premier: ‘USR –PLUS merge în opoziție și Florin Cîțu guvernează cu Marcel Ciolacu, cu PSD-ul’

Co-președintele USR PLUS Dan Barna a precizat că USR PLUS are două opțiuni în actuala criză politică: fie revine în coaliție, dacă PNL îi retrage sprijinul lui Florin Cîțu, fie rămâne în opoziție, iar PNL va forma un guvern minoritar cu sprijinul PSD.

Sunt două opțiuni foarte clare, fie avem un alt premier, care înțelege și respectă ceea ce înseamnă colaborarea într-o coaliție, fie dacă președintele, PNL-ul decid să îl păstreze pe Florin Cîțu, USR –PLUS merge în opoziție și Florin Cîțu guvernează cu Marcel Ciolacu, cu PSD-ul. De o lună de zile colaborează foarte bine. Dacă acest guvern minoritar poate să funcționeze și moțiunea pică mergem în opoziție

Credem că singura coaliție care poate să scoată România din priză este una USR-PNL-UDMR. Vedem că PNL spune, nu, mergem cu Florin Cîțu chiar dacă a aruncat în aer coaliția, chiar dacă nu și-a respectat niciunul din cuvintele date, niciuna din semnăturile pe care partidul le-a făcut în cadrul coaliției”, a spus Dan Barna.

Acesta a mai spus că USR-PLUS nu este un partid balama, prin urmare susținerea pentru Guvernul Cîțu nu poate fi cumpărată cu niște funcții:

Ideea că PNL sau Florin Cîțu ne dă el ceva, alte ministere, să ne cerem scuze, arată în continuare incapacitatea de a înțelege ce înseamnă o coaliție, premierul nu înțelege că rolul premierului este de a se asigura că toți membrii coaliției sunt respectați și obiectivele lor politice devin realitate”, a spus Dan Barna, conform b1tv.ro.

Acesta a spus că dacă PNL nu vine cu o propunere de alt premier, USR-PLUS nu are cum să revină într-un cabinet condus de Florin Cîțu.

Vezi și:

Dacian Cioloș, despre o eventuală revenire în funcția de premier: ‘Acum am candidat și la președinția USR PLUS și dacă voi câștiga mă voi ocupa de partid’

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *