Dan Barna: ‘Toți cetățenii acestei țări înțeleg că nu mai putem să cheltuim bani pe care nu-i avem’

 Dan Barna: ‘Toți cetățenii acestei țări înțeleg că nu mai putem să cheltuim bani pe care nu-i avem’

Vicepremierul Dan Barna a declarat, marţi, că propunerea de buget pentru anul 2021 este ”una închegată”, că trebuie să se facă investiţii şi că ”cetăţenii înţeleg” că nu pot fi cheltuiţi bani care nu există.

„Propunerea de buget este una închegată, este una care respectă aceste obiective pe care România şi le-a propus, un deficit de 7,16%. Nu vom depune, evident, nici noi amendamente, tocmai pentru că acest buget este un buget necesar pentru ca România să poată să intre într-o logică de stabilizare şi apoi de creştere economică începând cu a doua parte a anului, în momentul în care şi campania de vaccinare va progresa semnificativ şi vom putea vorbi uşor-uşor la România de dinainte de pandemie”, a declarat Dan Barna, la B1 Tv.

El a susţinut că trebuie făcute investiţii şi că oamenii „înţeleg” că în lipsa acestora, nu sunt suficienţi bani la buget pentru mărirea pensiilor, alocaţiilor şi salariilor.

„Toţi cetăţenii acestei ţări înţeleg că nu mai putem să cheltuim bani pe care nu-i avem. (…) Marea majoritate a oamenilor înţeleg că dacă România nu face investiţii, dacă România nu construieşte autostrăzi, dacă România cu construieşte acele spitale regionale, dacă România nu-şi susţine mediul economic, n-au de unde să existe bani pentru creşterea legitimă a pensiilor, a salariilor, a alocaţiilor pentru copii. (…) Investiţiile sunt necesare tocmai pentru a putea apoi să creştem pensiile şi salariile şi alocaţiile în general”, a spus Dan Barna.

El a adăugat că domeniul transporturilor reprezintă o prioritate şi că sănătăţii îi sunt alocate fonduri mai mari decât în anii precedenţi.

„Pentru sănătate sunt prevăzute 58,4 miliarde de lei, practic, cu 1,4 miliarde mai mult decât în 2020, chiar cu 6,1 miliarde mai mult decât în 2019. (…) Transporturile – unul dintre domeniile în care se vede prioritatea guvernului pentru investiţii. Sunt, după mulţi ani, bani pentru reabilitarea şi repararea infrastructurii feroviare. Sunt alocate resurse tocmai pentru a repara vagoane insalubre, pentru a repara şina de cale ferată, pentru a avea viteze mai bune, vagoane de calitate. Avem bani pentru a continua toate proiectele de autostradă care sunt în faza de execuţie în momentul de faţă”, a menţionat vicepremierul Dan Barna, informează agerpres.ro

Citește și:

Guvernul vine cu noi reglementări pentru mii de români: Acest tip de acte pot fi folosite în continuare chiar dacă au expirat

Dat jos de mineri în anii ’90, Petre Roman acuză că ‘o mafie politică’ a decis că trebuie să plece! Sfatul pentru Florin Cîțu

Veste bună de la Guvern pentru toți cei care contribuie la Pilonul II de pensii private obligatorii

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *