Dorin Iacob: ‘Vă dați seama în ce țară trăim?! De ce nu a spus domnul Dragnea atunci aceste lucruri?’

Consultantul politic Dorin Iacob este de părere că fostul lider PSD Liviu Dragnea ar fi trebuit să devoaleze episodul în care Eduard Helvig și Florian Coldea ar fi făcut presiuni asupra sa pentru a-l numit premier pe Vasile Dîncu încă din momentul în care s-au întâmplat lucrurile.

„Ei voiau să decidă, într-un sistem aparent democratic, cine să fie premier și cine nu. Vă dați seama în ce țară trăim?! Vă dați seama care este realitatea. cel puțin pe mine m-a siderat, am fost blocat de indignare. De ce nu a spus domnul Dragnea atunci aceste lucruri?” a declarat Iacob, în direct la Realitatea Plus.

„La acea discuție participanți era dl.Iohannis, prin reprezentantul său direct, fără ca legea să-i dea o astfel de prerogativă, un general, un înalt funcționar al statului, domnul Vasile Dîncu și domnul Dragnea, care reprezenta acolo exact decizia poporului, prin vot.(…) Dați-vă seama care este mecanismul în România, în care Constituția nu contează, în care Vasile Dîncu face jocurile”, a mai a declarat Iacob.  „Votul popular a fost ca dl. Dragnea să formeze guvernul, nu un general din servicii și un politician de la Cluj.”

LA ALEGERILE DIN PNL OAMENIILOR LE E FRICĂ SĂ-ȘI EXPRIME OPȚIUNEA

Consultantul politic a mai afirmat că dacă actualii lideri politici nu se pun de acord să pună capăt acestui sistem paralel, astfel de „sufragerii” vor mai avea loc, iar decizia populară, luată prin vot, va continua să fie detunrată sau distorsonată de astfel de aranjamnete de culise. Mai mult, a afirmat Iacob, după cum vedem chiar zilele acestea, sistemul de distorsionare a votului se manifestă și în interiorul partidelor, caz concret fiind PNL.

„Am vorbit cu oameni de la PNL, zilele acestea, cuvânt de ordine este frica, trăim într-o României în care oamenilor le este frică să ia decizii democratice, frică să aleagă liberi, chiar și liderul unui partid. Cuvântul de ordine este modificarea votului, a voinței, votul este, de fapt, un simulacru”, conform realitatea.net

Citește și: 

Laura Codruța Kovesi l-ar fi sunat pe Florian Coldea! Vasile Dîncu ar fi fost de față – Acuzații grave făcute de Liviu Dragnea

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *