După ce a îngropat proiectul metroului către Aeroportul Otopeni, USR-PLUS mai ia o decizie controversată! Se opune finalizării Aeroportului Brașov

După ce ministrul USR-PLUS al Transporturilor, Cătălin Drulă, a îngropat proiectul magistralei de metrou către Aeroportul Otopeni, formațiunea condusă de Dacian Cioloș și Dan Barna lovește și la Brașov.

Consilierii USR-PLUS de Brașov au votat împotriva construirii Aeroportului Internațional Brașov.

Într-un comunicat de presă, liberalii brașoveni lansează acuzații dure la adresa colegilor de Coaliție.

Ziua de ieri – 30 iunie – ne-a adus atât nouă, consilierilor județeni PNL, dar mai ales brașovenilor o surpriză neplăcută.

În ședința de Consiliu Județean Brașov, grupul USR-PLUS a votat împotriva finalizării Aeroportului Internațional Brașov. Și nu o dată, ci de două ori!

Prima dată nu au votat pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți implementării soluției de remote-tower (turn de control virtual) cea aprobată de ROMATSA.

A doua oară, nu au dorit să susțină o rectificare bugetară ce conținea printe altele și o sumă de bani pentru continuarea celui mai important proiect al comunității brașovene, Aeroportul Internațional Brașov.

Din nou este neplăcut să observăm cum oameni care nu au nici pregătire și nici experiență aeronautică vorbesc despre turn virtual sau fizic, despre lungimea pistei de aterizare sau despre mărimea terminalului de pasageri. Fac asta agresiv și mai ales pe rețelele de socializare, acolo unde oricine este la un click distanta de a deveni expert.

În tot acest timp, specialiști în adevăratul sens al cuvântului muncesc zi de zi pentru a finaliza un proiect greu, cu multe provocări. Constructori, ingineri, specialiști în aeronautică, structuri administrative locale, naționale și internațional, cu toții angrenați și dedicați acestui proiect.

Îi asigurăm pe brașoveni că există o hotărâre politico-administrativă de neclintit ce vă duce la bun sfârșit acest proiect vital pentru județul nostru.

De altfel, în afară de USR-PLUS, celelalte forțe politice din Consiliul Județean susțin fără ezitare Aeroportul Internațional Brașov.

De ce joacă la obstrucție cei din USR PLUS, nu știm să vă spunem cu exactitate. Poate doresc să iasă în evidență cu ceva, poate aleargă după imagine și expunere mediatică sau poate chiar își doresc să blocheze construirea aeroportului.

Facem un apel la colegii ce au votat împotriva finalizării acestui proiect ca fiecare să-și analizeze cu grijă și responsabilitate aria de competențe profesionale.

Ar fi bine ca librarii să vorbească despre cărți, pomicultorii despre livezi și culturi, iar cei din ONG-uri cu expertiza despre animalele fără stăpân.

Îi vom ascultă cu plăcere și atenție știind că sunt cunoscători ai acestor domenii, dar în privința aeroportului, haideți să îi lăsăm pe specialiști să se ocupe de acest proiect”, acuză PNL Brașov.

Răspunsul USR-PLUS

USR-PLUS susține, fără urmă de îndoială, realizarea proiectului Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, scrie newsbv.ro.

În același timp, susține transparența decizională necesară în absolut toate proiectele derulate de instituțiile publice, ca pas important înspre reformarea clasei politice și recâștigarea încrederii cetățenilor în instituțiile statului.

Vezi și

EXCLUSIV Ciudatul caz al procurorului care a vânat șefia DIICOT! Partea I: Acarul Păun și cum a fost ‘extras’ comisarul ANPC care a dat Ok-ul la Vamă

EXCLUSIV Revenire de senzație! Comisarul care a avut tupeul să se ia la trântă cu primarul reintră în scenă!

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *