După creșterea explozivă a cazurilor de coronavirus, Ludovic Orban îl atacă pe Florin Cîțu: Ce nu a făcut premierul pentru a nu se ajunge în actuala situație

 După creșterea explozivă a cazurilor de coronavirus, Ludovic Orban îl atacă pe Florin Cîțu: Ce nu a făcut premierul pentru a nu se ajunge în actuala situație

Duminică, rata de infectare a cazurilor de coronavirus a urcat, în Capitală, la 2,44 la mia de locuitori. 

Contactat de Bugetul.ro în acest context, președintele PNL, Ludovic Orban, ne-a răspuns la câteva întrebări. Printre altele, am vrut să știm dacă, în opinia lui Ludovic Orban, premierul Florin Cîțu și echipa sa poartă vreo vină pentru creșterea explozivă a cazurilor de Covid-19, înregistrată în ultima vreme. Ludovic Orban a precizat, pentru Bugetul.ro, că Florin Cîțu a greșit că nu s-a implicat mai mult în creșterea ratei de vaccinare, că nu a luat măsuri de stimulare a tuturor actorilor care puteau convinge populația să se vaccineze.

R: Poartă Florin Cîțu și echipa sa vreo vină pentru această creștere a cazurilor de Covid-19?

L.O.: Am spus-o și cu altă ocazie, că ar fi trebuit consumată mai multă energie în derularea procesului de vaccinare. Ar fi trebuit create stimulente mai din timp, pentru a determina creșterea ratei de vaccinare și o implicare mai largă a tuturor entităților care ar fi putut favoriza creșterea numărului de persoane vaccinate.

R: Oare în vara acestui an, în loc să se preocupe de campania internă din PNL, Florin Cîțu nu ar fi trebuit să se axeze mai mult pe valul 4 de coronavirus?

L.O.: I-am spus că ar fi trebuit crescută rata de vaccinare, să ia măsuri de stimulare a tuturor actorilor care puteau convinge populația să se vaccineze, de la stimularea primarilor la cea a prefecților, a direcțiilor de sănătate publică, a medicilor de familie, inclusiv a altor actori instituționali care ar fi putut crește rata de vaccinare.

Vezi AICI interviul integral!

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *