Emma Răducanu, acuzată că a trișat în finala US Open! Momentul care a tensionat atmosfera în finalul meciului

Marcu Czentye

Data publicarii: Duminica 12 Septembrie 2021, 09:13

Data actualizarii: Duminica 12 Septembrie 2021, 09:56

Desfășurarea ultimului act al Openului American, ediția 2021, disputat între Emma Răducanu și Leylah Fernandez a strâns milioane de oameni în fața televizoarelor, calitatea jocului prestat urcând la un nivel rar întâlnit în cele mai recente finale de Grand Slam din circuitul WTA. 

Atmosfera a fost definită de sportivitate pe întreaga durată a finalei, dar Leylah Fernandez a reacționat nervos la scorul de 6-4, 5-3, 30-40, când Emma Răducanu a alunecat pe ciment și a început să sângereze ușor sub genunchiul stâng. Arbitrul de scaun a lua decizia de a întrerupe jocul imediat, pentru ca trainerul să poată opri sângerarea Emmei Răducanu. 

Finala US Open s-a întrerupt la minge de break pentru Leylah Fernandez 

Sportiva canadiană în vârstă de 19 ani avea avataj moral în acel moment, revenind de la 5-2 și având mingi de break pentru a strânge diferența la 5-4. Fernandez ar fi putut avea, mai apoi, șansa de a servi pentru a egala la 5, dar forma de moment i-a fost întreruptă de regulamentul tenisului, care stipulează că sângerarea unui jucător trebuie oprită înainte de reluarea jocului. 

Oficialul partidei i-a explicat Leylahei Fernandez acest lucru, dar fără un succes notabil, canadianca începând să plângă, în contextul foarte emoțional și în încărcătura deosebită adusă de rezultat. 

Reacția canadiencei la aproximativ o oră de la încheierea finalei 


”Nu știu cât de serioasă a fost căzătura sa, din acest motiv m-am dus la arbitru să îl întreb. S-a întâmplat în căldura momentului. A fost păcat pentru mine că a avut loc tocmai atunci, când eram în formă, dar așa e sportul, trebuie să merg înainte. Astăzi am făcut prea multe erori, cred că Emma și-a dat seama de asta și a profitat. A jucat bine și sper să mai jucăm multe finale împreună,”
a fost reacția canadiencei Leylah Fernandez la conferința de presă, notează Metro

”Nu e alegerea Emmei Răducanu. Sângele curge, nu poți să faci nimic în legătură cu asta. E un păcat pentru ambele jucătoare,” a punctat Martina Navratilova într-un comentariu LIVE, potrivit Express

Cu toate acestea, pauza a ajutat-o pe Emma Răducanu, care s-a regrupat, a salvat mingea de break rămasă Leylahei Fernandez și a încheiat partida cu un as. Pe Twitter, Andy Roddick a simțit nevoia de a sări în apărarea Emmei Răducanu și de a-i reduce la tăcere pe cei care consideră că momentul ar fi făcut o diferență decisivă în finală în dauna canadiencei.

„Toată lumea care încearcă să stingă bucuria, reacționând la oprirea jocului pentru ca sângerarea să se oprească… opriți-vă! Nici măcar nu a fost alegerea Emmei. Organizatorii nu permit sângerarea sportivilor pe teren. Era o problemă care trebuia să fie rezolvată și se afla în afara controlului ei. Meciul acesta nu va fi definit de acel moment. Opriți-vă,” a fost mesajul scris de fostul lider ATP. 

Pe acceași temă