EXCLUSIV La 31 de ani de la Revoluție, veniturile lui Gelu Voican Voiculescu s-au prăbușit! A pierdut un salariu de 2.000 de euro pe lună

 EXCLUSIV La 31 de ani de la Revoluție, veniturile lui Gelu Voican Voiculescu s-au prăbușit! A pierdut un salariu de 2.000 de euro pe lună

La 31 de ani de la Revoluția din 1989, veniturile lui Gelu Voican Voiculescu, pur și simplu, s-au prăbușit. În urmă cu an, Bugetul.ro dezvăluia că Gelu Voican avea, la acea vreme, un salariu uriaș, în calitate de director al Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 (IRRD). Mai precis, conform calculelor făcute de Bugetul.ro, la 23 decembrie 2019, suma netă primită, lunar, de Voiculescu de la Institutul Revoluției era de 9.734 de lei, circa 2.000 de euro. La acest salariu se adăuga și pensia celui supranumit „Călăul” soților Ceaușescu. Practic, acum Gelu Voican Voiculescu a rămas doar cu pensia, dat fiind că Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 a fost desființat.

Vezi și EXCLUSIV Țineți-vă bine! Adevăratul salariu al lui Gelu Voican Voiculescu!

Cum a rămas Gelu Voican Voiculescu fără aproape 10.000 de lei pe lună

Guvernul Orban a desființat, la 30 decembrie 2019, prin Ordonanță de Urgență nr. 91/2019 IRRD și l-a lăsat pe Gelu Voican Voculescu fără salariul de director.

La 10 iunie 2020, Senatul, în calitate de for decizional, a adopat proiectul de lege pentru respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.91/2019 privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989.

Ulterior, legea a fost trimisă spre promulgare la președintele Klaus Iohannis, însă Guvernul Orban a sesizat Curtea Constituțională, acuzând că proiectul de lege este neconstituțional.

În luna octombrie, CCR a decis că proiectul de lege adoptat de Senat este constituțional și părea că Institutul Revoluției Române va rămâne în picioare.

Președintele Klaus Iohannis a trimis legea spre reexaminare în Parlament, acolo unde se află și acum.

Ca atare, la această oră, IRRD-ul este desființat.

Vezi și SURSE Primul cap care va pica în Ministerul de Interne, după numirea lui Lucian Bode ca ministru

Gelu Voican Voiculescu a confirmat că IRRD nu mai există

Într-o postare pe blog-ul personal, Gelu Voican Voiculescu a dezvăluit că Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 nu mai există în prezent.

„Anul 2020 este primul în care văd la televizor manifestările dedicate Revoluției române din decembrie 1989.

Am fost sunat și întrebat dacă particip și eu în acest an la depunerile de coroane.

Așa cum am spus-o deja, răspunsul meu este NU.

Motivul este simplu: respect normele sanitare – încerc, pe cât pot, să evit deplasările și aglomerația.

Dacă aș fi participat, aș fi făcut-o în nume propriu. Faptul că IRRD nu mai există și, pe cale de consecință nici eu nu mai sunt director general, nu constituie un impediment pentru mine de a merge să depun o coroană în punctele fierbinți ale Revoluției: Cimitirul Eroilor, crucea de la Universitate, monumentul de la CC, cel de la Radio și troița de la Televiziune”, a explicat Voiculescu în articolul intitulat „De ce nu particip la manifestările dedicate Revoluției din decembrie 1989”.

Vezi și Sub privirea lui Gelu Voican Voiculescu și a lui Adrian Severin s-a strigat ‘Ave, Putin!’, în centrul Capitalei (opinie)

Salariul lui Gelu Voican Voiculescu era de 9.734 de lei net

Conform Ordonanței de Urgență nr. 33/2019 pentru modificarea Legii nr. 556/2004 privind înființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, Art. 5, alin (3), directorul general este încadrat și salarizat la nivelul funcției asimilate celei de secretar de stat.

Mai mult, potrivit Regulamentului de Organizare și Funcționare al IRRD ’89, indemnizația lui Gelu Voican Voiculescu se calculează prin înmulțirea coeficientului prevăzut în Anexa IX B din Legea salarizării – Legea 153/2017. Coeficientul de care beneficiază Gelu Voican Voiculescu este 8.

Astfel, Gelu Voican Voiculescu are un salariu brut de 16.640 de lei. Conform calculelor făcute de Bugetul.rosuma netă primită, lunar, de Voiculescu de la Institutul Revoluției este de 9.734 de lei – peste 2.000 de euro, scriam în decembrie 2019 AICI!

A rămas doar cu pensia

Potrivit ultimei declarații de avere completate în anul 2016, ce a fost verificată de Bugetul.ro, în 2015, acesta avea și o pensie de 1.920 lei pe lună.

Cine este Gelu Voican Voiculescu

La 8 februarie 1941, la București, se năștea Gelu Voican Voiculescu. El a făcut parte din completul de judecată care i-a condamnat la moarte pe fostul dictator comunist al României, Nicolae Ceaușescu, și pe soția sa, Elena.

De asemenea, Voiculescu a asistat la execuția soților Ceaușescu, din 25 decembrie 1989, de la Târgoviște, ocupându-se de aducerea trupurilor neînsuflețite la București, precum și de îngroparea acestora.

Gelu Voican Voiculescu a ocupat funcția de viceprim-ministru în Guvernul provizoriu Petre Roman (1989-1990). Mai mult, el a fost senator de Buzău în legislatura 1990-1992, ales pe listele partidului FSN, dar și ambasador în Tunisia și Maroc.

Vezi și

Noul an vine cu surprize: ANAF intră în linie dreaptă și țintește veniturile din meditații

Veste tristă pentru români! Guvernul nu va mai acorda toți banii pentru acest tip de subvenție

În Ajun de Crăciun, doctorul Monica Pop a răbufnit: ‘Au fost crime organizate! Aduceți-i înapoi!’

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *