FCSB se mai și refuză! Explicația lui Hervin Ongenda

SPORT.RO

Data publicarii: Sambata 11 Septembrie 2021, 23:01

Data actualizarii: Sambata 11 Septembrie 2021, 23:13

Crescut la Paris Saint-Germain, francezul Hervin Ongenda punctează la impresie artistică meci de meci. Cu un bagaj tehnic imens, playmaker-ul formației patronate de Valeriu Iftime a reușit și sâmbătă seara, pe teren propriu, să aducă un plus în jocul gazdelor.

FCSB se mai și refuză

După ce în prima repriză a fost faultat dur de Culio, fără ca arbitrul Radu Petrescu să vadă intervenția argentinianului, Ongenda a impulsionat atacul gazdelor și în actul secund. Ba, mai mult, a pasat decisiv la golul marcat de Herve Kage.

„Știu că a fost greu pentru ei pentru că știu că vor să câstige tot timpul, dar am fost și noi pe teren în seara asta”, a concluzionat, la finalul partidei, Hervin Ongenda. 

Fracezul a explicat pe scurt și de ce a refuzat FCSB în acest sezon. După ce Edi Iordănescu a fost instalat în funcția de antrenor principal, Gigi Becali a intenționat să-l transfere pe coordonatorul moldovenilor. 

„A fost decizia mea, am discutat cu patronul FCSB, cu antrenorul meu, dar a fost hotărârea mea.

A fost primul lucru la care m-am gandit (n.r. – când s-a întors la Botoșani), să să închei sezonul la FC Botoșani”, a fost declarația elegantă a fotbalistului francez. 

Ce spunea Croitoru despre Ongenda

”Băiatul a fost foarte fair-play, a spus clar că nu vrea să se ducă. Niciodată nu a folosit asemenea cuvinte (n.r. – circul de la FCSB). Am fost de față când a avut loc discuția cu cineva de la clubul care l-a ofertat. A spus că nu se pune problema banilor. A fost o ofertă cu mult peste ceea ce reprezintă Liga 1.

A refuzat, a spus doar că vrea să rămână la Botoșani cu mine, până la sfârșitul contractului. Când am venit antrenor la Botoșani, mi s-a explicat clar ce înseamnă bugetul echipei. Atunci când vine o ofertă pentru oricare jucător, o ofertă bună din toate punctele de vedere, niciodată nu m-am opus.

Nu văd de ce m-aș opune, pentru că, dacă m-aș opune, am pierde din două puncte de vedere, jucătorul și-ar pierde încrederea în noi, iar noi am pierde din buget”, a spus, recent, Marius Croitoru, pentru Digi Sport.

Pe acceași temă