Florin Cîțu îi liniștește pe români cu privire la măsurile restrictive pentru valul patru: ‘Nu voi închide piețele agroalimentare, nu voi închide mall-urile, deci în România nu va fi închisă economia’

Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat că pentru valul patru nu vor fi luate măsuri restrictive ce vor afecta economia României.

El a menţionat că, dacă se va ajunge la creşterea indicilor de infectare, se va ajunge din nou la impunerea unor restricţii, mai precis „revenim exact la condiţiile pe care le aveam înainte”.

„Nu putem însă să restricţionăm pentru persoanele vaccinate, va fi mai complicat. Sunt persoane vaccinate, care au înţeles mesajul, şi atunci va trebui să vedem. Ce aveam atunci pragul de unu la mie, doi la mie, trei la mie era pentru populaţia României care nu era vaccinată. Astăzi vorbim de o populaţie a României care este vaccinată şi o populaţie a Românei care eu sper că se va vaccina în perioada următoare ca să nu ajungem iarăşi la 1 la mie. (…) Unele lucruri (restricţii – nr.) se vor face, depinde unde ajungem, vor trebui să fie pentru toată lumea. Circulaţia noaptea, de exemplu, dacă ajungem din nou la acest lucru – nu spun că vom ajunge acolo, dar este un exemplu – nu putem să o facem doar pentru vaccinaţi sau nevaccinaţi, de exemplu”, a adăugat primul ministru.

Cîţu a dat asigurări că, dacă se va ajunge din nou la restricţii pentru prevenirea răspândirii virusului, nu se vor lua decizii care să afecteze economia.

„Am văzut colegii mei că au venit cu mai multe propuneri. Eu vreau să spun că voi face exact ceea ce am făcut şi data trecută, când au fost multe propuneri pe masă, dar am ales, zic eu, cele mai bune. (…) Am ales nişte opţiuni care nu au închis nici economia şi au şi stopat valul trei.

Ce pot să vă spun foarte clar – pentru că acum nu avem nicio soluţie şi nu are sens să discutăm ceva ce încă nu este decis, vom spune ce vom decide – ceea ce pot să spun foarte clar este următorul lucru: nu vom mai închide… eu nu voi închide pieţele agroalimentare, asta trebuie să fie foarte clar, nu voi închide mall-urile, asta iarăşi trebuie să fie foarte clar. Nu voi închide economia, asta este iarăşi foarte clar. Economia va fi deschisă în perioada următoare, deci în România nu va fi închisă economia. (…) Asta le garantez românilor”, a afirmat Florin Cîțu, conform News.ro.

El a subliniat că vrea să aibă discuţii cu specialiştii în sănătate, iar eventualele decizii vor fi luate în funcţie de evoluţia situaţiei sanitare.

Vezi și:

Florin Cîțu ridică din umeri cu privire la scumpirea energiei electrice și a carburanților: ‘Prețurile cresc, scad, asta este în economia de piață’

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *