Florin Cîțu se opune total impunerii unui nou lockdown asupra României: ‘Nu a ajutat deloc la nimic, doar întârzie lucrurile’

Prim-ministrul Florin Cîțu nu împărtășește deloc ideea unui nou lockdown asupra României, susţinând că măsuri de acest gen nu au „ajutat deloc”. 

Eu ce vreau să văd este o creștere a vaccinării, pentru că e singura soluție prin care să putem să depășim pandemia. Lockdown-ul nu a ajutat deloc la nimic, doar întârzie lucrurile. Ca să scăpăm de pandemie trebuie să ne vaccinăm, este singura soluție. Avem doze de vaccin, avem tot ce trebuie, doar trebuie să ne vaccinăm”, a afirmat Florin Cîțu.

Premierul a subliniat că economia trebuie să rămână deschisă, iar din acest motiv a fost reglementată folosirea certificatului verde.

Florin Cîţu a menţionat că autorităţile vor „face totul” astfel încât cursurile şcolare să se desfăşoare cu prezenţă fizică în acest an şcolar.

Dacă mergem în această direcţie şi vor fi şcoli sau clase închise şi părinţii trebuie să stea acasă, avem o măsură pe care am aplicat-o anul trecut, aceea de a susţine financiar o parte din salariul mediu brut, 75% parcă era. Vom reintroduce această măsură pe perioada în care părinţii trebuie să stea acasă cu copii dacă se închide şcoala (…) Resursele bugetare există”, a mai afirmat premierul, conform News.ro.

Vezi și:

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *