Iată care au fost cele mai bine vândute telefoane ale anului 2020

Piața de telefoane mobile este într-o continuă schimbare, cu foarte multe brand-uri noi care acaparează topurile și lansează modele de telefoane cu specificații surprinzătoare și prețuri foarte convenabile. Anul trecut, compania Apple a dominat top-ul celor mai bine vândute telefoane din lume, având mai multe modele în top, însă Samsung a continuat să rămână compania cu cele mai multe vânzări.

Compania care a surprins, crescând foarte mult anul trecut, a fost Xiaomi, iar cea care a pierdut cel mai mult teren a fost Huawei. Mare parte din acest lucru a fost cauzat de neînțelegerile dintre companie și Statele Unite ale Americii și faptul că aceasta a încetat să mai colaboreze cu Google, fiind nevoită să își lanseze propriul sistem de operare.

Iată cum arată topul celor mai bine vândute telefoane ale anului 2020:

10. iPhone 12 Mini

Pe poziția a 10-a a celor mai bine vândute telefoane ale anului 2020 se află, bineînțeles, un iPhone. iPhone 12 Mini este cel mai accesibil smartphone din seria 12 a companiei Apple. Această serie a fost lansată în toamna anului 2020, deci este surprinzător cum a reușit să vândă așa de bine. iPhone 12 Mini a fost vândut în aproximativ 14.5 milioane de unități.

9. Xiaomi Redmi Note 9 Pro

Reprezentând noua competiție în materie de telefoane pentru companii precum Samsung și Apple, Xiaomi ocupă poziția a 9-a cu smartphone-ul Redmi Note 9 Pro din care a vândut aproximativ 15 miliaone de unități.

8. Samsung Galaxy A11

Pe cea de-a 8-a pozițe în topul celor mai bine vândute telefoane în 2020 este Samsung Galaxy A11, din care compania a vândut aproximativ 15.3 milioane de unități.

7. iPhone 12 Pro Max

Smartphone-ul de vârf al companiei Apple, iPhone 12 Pro Max, se situează pe poziția a 7-a în topul celor mai bine vândute telefoane ale anului 2020. După cum spuneam, acestea u fost lansate abia în toamna anului 2020, deci cantitatea de unități vândute este surprinzătoare. Apple a reușit să vândă aproximativ 16.8 milioane de unități pentru acest model de iPhone.

6. Samsung Galaxy A01

Și ce-a de-a 6-a poziție în acest top de telefoane este ocupat de un smartphone Samsung din seria A. Este un telefon cu un preț incredibil de mic și specificații destul de bune. Se pare că Samsung a vândut 16.9 milioane de unități pentru acest model de telefon.

5. Samsung Galaxy A21s

Și poziția a 5-a este ocupată de un alt telefon din seria A de la Samsung. Este un smartphone octa-core, cu 3 GB de memorie RAM și cu un sistem de 4 camere pe spate, din care una de 43 de MP. Și acest telefon are un preț foarte convenabil, lucru cu care Samsung a început să ne obișnuiasă pentru seria de telefoane A. Compania ar fi vândut 19.4 milioane de unități pentru acest model.

4. Samsung Galaxy A51

Samsung Galaxy A51 este cel mai bine vândut telefon de la Samsung în anul trecut. Ocupă cea de-a 4 poziție în topul celor mai bine vândute telefoane din 2020. Samsung a vândut aproximativ 23.2 milioane de unități, fiind și cel mai bine vândut telefon cu sistem de operare Android din lume.

3. iPhone 12

Succesorul lui iPhone 11, iPhone 12, se află pe locul 3 al celor mai bine vândute telefoane ale anului trecut. Apple a vândut 23.3 milioane de unități pentru acest model de smartphone.

2. iPhone SE

Noul model SE lansat în 2020 a reușit să ocupe poziția a 2-a în topul celor mai bine vândute telefoane din lume, în anul trecut. Este telefonul cel mai ieftin din gama celor de la Apple. Se pare că compania ar fi vândut 24.2 milioane de unități pentru acest model.

1. iPhone 11

Pe locul 1 nu se află nimeni altul decât iPhone 11. Lansat în 2019, iPhone 11 a devenit cel mai bine vândut telefon al anului 2020. Compania Apple a oprit, însă, producția lui iPhone 11 tocmai pentru a spori vânzările seriei iPhone 12. Se pare că pentru acest model, Apple a vândut 64.8 milioane de telefoane, un număr foarte impresionant.

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *