Ieșire pe placul lui Putin a lui Andrei Caramitru: Fostul consilier al lui Barna nu vrea Unirea cu Moldova și nici intrarea României în zona euro!

Fostul consilier al lui Dan Barna, Andrei Caramitru, a avut o ieșire controversată pe pagina de socializare, care, fără doar și poate, poate fi catalogată drept a fi pe placul liderului rus, Vladimir Putin.

Caramitru Jr. se poziționează împotriva reîntregirii României, pe motiv că am avea un „UDMR al rușilor” în Parlamentul României și că oligarhii ruși, dar cetățeni români, ar zburda prin București. Din câte se pare, Andrei Caramitru nu are habar că Vladimir Plahotniuc, oligarh și politician de peste Prut, are deja cetățenie română.

Așadar, putem deduce că oligarhii basarabeni, care vor să aibă cetățenie română și să zburde prin Capitală, o fac deja.

Mai mult, Caramitru Jr. se poziționează și contra intrării României în zona euro.

2 mituri care trebuie oprite.

1. Unirea cu Moldova. Cei de acolo nu vor (scorul e cam 17-50 acum) deci oricum e o discuție stupida. Pentru noi gândiți-va. Ar însemna sa avem in parlament un UDMR al rușilor, finanțat de la Moscova. Și niciodată nu vom mai putea avea majoritate pro-occidentală. Ar fi pentru totdeauna un bloc PSD-PSD moldovenesc-AUR-rușii in parlament cu 60%, orice am face. Și oligarhi miliardari ruși dar cetățeni români domne care ar zburda prin Bucuresti. Good luck. Peste o generație dacă se repara problemele acolo, poate. Acum însă nu. Întâi hai sa dezvoltam Moldova și la noi și la ei, sa fie ok. Sa începem sa ne integram economic, firmele noastre sa intre acolo și sa investească. După discutăm. Se poate face o foaie de parcurs cu condiții și investitii și tot. Asta da ar ajuta.

2. Intrarea in zona eur. Tema e așa. Dacă ai economie ca Germania sau nordul Europei (unde ai exporturi mult mai mari decât importurile și guverne hiper-responsabile care nu fac deficituri) – te ajuta EUR foarte mult. Dacă e invers (cum e in sudul Europei) e dezastru, ajungi garantat sau in implozie ca Grecia sau in stagnare totala ca Italia. Și nu mai ai supapa de politica monetară sa reglezi ce nu merge, sa atenuezi dezechilibrele. Închizi supapa – și se oprește sau explodează motorul. Vai de lume așa ceva. Nu ne putem permite, nu suntem acolo, nu vom fi in următorii multi ani. Iarasi – vorbim peste o generație poate de treaba asta. Sa avem întâi super industrie de export și guverne normale la cap. Și e ok. Poți merge foarte bine cu moneda ta (Anglia, Norvegia sau Elvetia sunt bine merci de exemplu). Evident ca rămânem in UE, e ok, nu te obliga nimeni sa ai moneda comuna. E mai bine sa ai flexibilitate.”, spune Andrei Caramitru.

Vezi și

SURSE Șeful Poliției, anchetat pentru pentru falsificarea unui document, a fost uns la conducerea Serviciului Investigații Criminale

EXCLUSIV Ciudatul caz al procurorului care a vânat șefia DIICOT! Partea I: Acarul Păun și cum a fost ‘extras’ comisarul ANPC care a dat Ok-ul la Vamă

EXCLUSIV Revenire de senzație! Comisarul care a avut tupeul să se ia la trântă cu primarul reintră în scenă!

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *