Important! Au fost alocate noi sume de bani prin Măsura 2: 52,17 milioane de lei au ajuns în conturile acestor beneficiari

Potrivit Ministerului Economiei, în săptămâna care a trecut, statul a făcut plăți de 52,17 milioane de lei, adică 10,7 milioane de euro, prin Măsura 2, către firmele care au solicitat ajutorul financiar

Banii au ajuns la 272 de beneficiari ai Măsurii 2 – granturi de capital de lucru pentru IMM, în ultima săptămână. În total, de anul trecut până vineri, 24 septembrie 2021, au fost plătiți 13.481 de beneficiari, cu o sumă totală de 3,688 miliarde de lei (762,2 milioane de euro, la cursul folosit în program).

Bugetul disponibil acum la Măsura 2 ar trebui să mai acopere următoarele plăți:

  • 228 de firme care au contractele de finanțare semnate și trebuie să-și primească banii, să se apuce de implementare. Pentru asta, firmele trebuie să asigure în contul de grant cofinanțarea de 15% din proiect.
  • alte 46 de firme care au semnat contractele de finanțare, dar care acum așteaptă să li le semneze și agenția IMM.
  • ale 46 de firme care au primit notificare de contractare și care acum trebuie să semneze contractele de finanțare și să le încarce în sistemul electronic de granturi IMM împreună cu dovada cofinanțării. Ultima firmă aflată în această situație este la numărul de ordine RUE 16841.

În acest moment au mai rămas 2965 de firme admise în lista de așteptare. Pentru acestea, nu există în prezent buget de fonduri europene alocat. Prima firmă sub linie este la numărul de ordine RUE 16851. Câteva dintre aceste firme admise în lista de așteptare ar putea să prindă plăți din bugetul disponibil acum, în măsura în care unele dintre firmele admise la finanțare în interiorul bugetului disponibil ratează, într-un fel sau altul, implementarea.

Marea majoritate a firmelor admise în lista de așteptare au nevoie însă de buget de fonduri europene nou alocat. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a inițiat procedurile pentru alocarea unui buget de 240 de milioane de euro pentru restul de plăți, prin facilitatea europeană React EU.

Alte 5 firme mai sunt în curs de clarificare.

De asemenea, 5.456 de solicitanți au fost respinși.

În total, la Măsura 2 au aplicat 22.226 pentru granturi de capital de lucru de 2.000-150.000 de euro fiecare, suma totală solicitată fiind de 5,226 miliarde de lei (peste 1 miliard de euro). Sesiunea de înscrieri la Măsura 2 a avut loc în perioada 22-28 octombrie 2020, conform startupcafe.ro.

Vezi și:

Se pregătesc sancțiuni dure pentru șoferi: Amenzi de mii de lei dacă nu se respectă aceste reguli de circulație

Vești importante pentru sute de mii de angajați! Salariile acestora vor avea parte de noi măriri

Super-veste pentru persoanele afectate de aceste probleme. Vor beneficia de despăgubiri de la furnizor

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *