Informații de ultim moment! Doar 16 paturi ATI sunt libere la nivel național pentru pacienții bolnavi de Covid-19

Grupul de Comunicare Strategică informează că, în data de 21 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1131 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, 990 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

În București sunt avizate de DSP 239 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

La nivel național sunt libere 16 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București sunt 6 paturi libere la acest moment.
Se lucrează pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.
*
Situație paturi ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:
Bihor – 1
Brașov -2
București – 6
Buzău – 1
Constanța- 3
Dolj 1
Hunedoara – 1
Sibiu 1

Vezi și:

Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat că va cere o „anchetă/analiză” care să arate cum s-a pregătit Ministerul Sănătății pentru al patrulea val al pandemiei de coronavirus. 

Cseke Atilla, ministrul interimar al Sănătății, despre criza de locuri în secțiile ATI Covid-19: ‘Avem un plan de creșterea a numărului de paturi COVID, la nivel de țară, în total de 1518’

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *