Ion Cristoiu: ‘DNA servește interesele lui Klaus Iohannis. Și-a făcut un țel al vieții și activității din plasarea lui Florin Cîțu în funcția de președinte al PNL’

 Ion Cristoiu: ‘DNA servește interesele lui Klaus Iohannis. Și-a făcut un țel al vieții și activității din plasarea lui Florin Cîțu în funcția de președinte al PNL’

Jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu afirmă că ”președintele va vedea că Florin Cîțu e perdant, îi va da un semnal prin DNA, și lui Ludovic Orban”.

”Toată lumea e concentrată pe bătălia din PNL. Nu mai departe joi, 1 iulie 2021, presa a reflectat pe larg dialogul la distanță dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban. Florin Cîțu s-a aflat la Suceava, unde baronul local Gheorghe Flutur nu i-a scris numele din oi pe dealuri, cum a făcut la vizita lui Traian Băsescu, dar i-a cîntat la un flaut uns cu miere, proclamînd în persoana lui Florin Cîțu Suflul nou din PNL, un slogan șoptit din sală de liderii Grupării reformiste, prezenți și ei la fața locului.

Ludovic Orban s-a aflat la București, la alegerile pentru filiala sectorului 1 a PNL, cea mai puternică din București, condusă de Sebastian Burduja. La Suceava, în prezența lui Florin Cîțu a învins Gheorghe Flutur, membru al Grupării Cîțu. La București, la sectorul 1, a învins Sebastian Burduja, membru al grupării Orban.

Oamenii lui Cîțu se autoprezintă drept oamenii Suflului nou în PNL. Se înțelege că oamenii lui Ludovic Orban trec drept oamenii Suflului vechi. Dacă în punem față-n față pe cei doi – Gheorghe Flutur și Sebastian Burduja – vom constata din start o contrazicere a clișeului. Sebastian Burduja are toate notele unui reprezentant al Suflului nou.

S-a școlit în străinătate, a scris o carte despre Proiectul său privind România, lucru rar la politicienii noștri. Gheorghe Flutur are toate notele Suflului vechi, ale Anacronicului din PNL. Baron local de pe vremea lui Traian Băsescu s-a dezvăluit în timpul Pandemiei ca un ghiorțan care a profitat de funcție pentru a intra prin față.

E neîntrecut la organizarea de primiri oficiale lingușitoare pentru șefii de la București. Baroni locali ca Gheorghe Flutur nu mai găsești nici măcar în PSD. Iată însă că, potrivit logicii strîmbe a Grupării reformiste, el reprezintă Suflul nou în PNL.

Tot din această bătălie la distanță face parte și ceea ce am numi Operațiunea Stenogramele DNA. Doi dintre posibilii sprijinitori ai lui Ludovic Orban – Iulian Dumitrescu și George Stângă – au fost victimele unei așa-zise scurgeri în presă din Referatul de arestare preventivă a trei inculpați dintr-un dosar DNA.

E mai mult decît interesant că Iulian Dumitrescu și George Stângă n-au nici o calitate în anchetă. Au fost să-i cerea ceva lui Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, ca între colegi de Guvernare, fără a le trece prin cap că USRPLUS- istul a fost recrutat de DNA nu prin șantaj, ci prin cererea ministrului de a fi colaborator sub acoperire al DNA.

Astfel că discuția a fost înregistrată de microfoanele instalate în biroul ministrului nu doar cu acceptul demnitarului, dar și la cererea acestuia. Fragmentele din Stenograma înregistrării n-aveau ce căuta în referat cîtă vreme cei doi nu sînt nici măcar suspectați. De ce au fost plasate fragmentele? Pentru a putea fi publicate în presă! Șmecheria, folosită în chip abuziv de Binomul SRI-DNA, concretizat în Binomul Florian Coldea – Codruța Kovesi, despre care s-a crezut că nu va mai fi folosită, a fost scoasă la iveală de noul șef al DNA.

Pe vremea Binomului SRI-DNA plasarea în referatul pentru arestarea preventivă a unor fragmente din stenograme despre persoane care n-au nici o calitate în anchetă a fost un instrument prin care DNA s-a implicat în bătălia politică. Și cum funcția șefului DNA stă în pixul președintelui, implicarea DNA în bătălia politică s-a făcut la ordinele președintelui.

În cazul de față, publicarea fragmentelor despre cei doi e o formulă prin care DNA servește interesele lui Klaus Iohannis. Klaus Iohannis și-a făcut un țel al vieții și activității din plasarea lui Florin Cîțu în funcția de președinte al PNL. Florin Cîțu e din punct de vedere politic o nulitate. Parvenirea sa în funcția de președinte al PNL trece drept o glumă bună a Naturii. Ludovic Orban are șanse însemnate să-l înfrîngă la scor pe Florin Cîțu.

Aceste șanse au crescut în clipa în care liderii PNL și-au dat seama că sprijinul dat de Klaus Iohannis lui Florin Cîțu e vorbă-n vînt. Ce ne poate face Klaus Iohannis dacă-i zicem Zît lui Cîțu-Mîțu? s-au întrebat unii. Operațiunea Stenogramele DNA a avut menirea de a le veni un răspuns de la chiar Klaus Iohannis.

Prin Operațiunea Stenogramele DNA Klaus Iohannis a ținut să le reamintească faptul că el e Stăpînul cătușelor. Că DNA, DIICOT, Parchetul General, ai căror șefi stau în pixul său, se pot năpusti asupra celor care-l sprijină pe Ludovic Orban pentru a-i lovi amarnic. Cazul celor doi e doar începutul. Pariez că, la un moment dat, dacă președintele va vedea că Florin Cîțu e perdant, îi va da un semnal prin DNA, și lui Ludovic Orban. La cîți inși care au putut fi înregistrați stînd de vorbă cu Ludovic Orban se vor găsi multe fragmente de interpretare care să-l compromită pe Ludovic Orban.

Operațiunea Stenogramele DNA pe post de arătatul mîței stă mărturiei nu doar disperării lui Klaus Iohannis că Florin Cîțu a fost o alegere catastrofală, dar și a spectaculoasei reveniri a DNA în bătălia politică, după un timp în care am crezut cu toții că vremea Binomului a apus în chip democratic”, conform cristoiublog.ro.

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *