La Baku stewarzii au scos steagul LGBT de pe stadion! Ce reactie a avut UEFA

Anglia – Danemerca e miercuri, de la ora 22:00. Semifinalele se vad pe PRO TV si pe VOYO! Partida este liveTEXT si pe www.sport.ro. 

La sfertul de finala dintre Cehia si Danemarca un incident a avut loc in tribune. Doi fani danezi au afisat un steag in culorile curcubeului, dar stewarzii au intervenit si i-au fortat sa il indeparteze. 

Fotografiile cu momentul au facut inconjurul lumii, astfel ca UEFA a reactionat, cu precizarea ca nu e o actiune a forului european: „UEFA nu a dat vreun ordin ca steagurile curcubeu sa fie confiscate, nici la Baku si nici pe alt stadion.”

Cei de la UEFA au dat vina insa pe unul dintre fanii respectivi: „Fanul era foarte beat si unii dintre fanii localnici au inceput sa fie agresivi fata de el. Angajatii stadionului au intervenit si l-au lasat pe fan sa ramana la meci, in ciuda starii lui de ebrietate”, s-au justificat cei de la UEFA.

Cu toate acestea, UEFA le-a cerut sponsorilor sa nu afiseze bannere sau reclame cu culorile simbol pentru comunitatea LGBT in Azerbaidjan sau Rusia, astfel ca multi dintre fani nu cred ca forul european a spus adevarul.

Pe acceași temă