La ce riscuri se expun persoanele aflate în zona Rafinăriei Petromidia Năvodari. Medicul Beatrice Mahler: ‘Noxele afectează mucoasa respiratorie și plămânii’

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București, a făcut o serie de precizări despre riscurile la care pot fi expuse persoanele aflate în apropierea Rafinăriei Petromidia Năvodari, în urma exploziei.

”Din fericire, după cum au spus și reprezentanții ANM, informațiile meteo sunt favorabile unei compoziții a aerului calitative.
Când avem orice modificare calitativă a aerului, compușii poluanți produc local reacții inflamatorii care favorizează infecțiile virale și bacteriene.
Lucrurile pot fi agravate la persoanele cu afecțiuni cronice, se pot produce acutizări ale afecțiunilor de bază”, a spus medicul.

Mahler a făcut și o serie de recomandări în cazul în care autoritățile vor emite o avertizare către populație de a evacua zona.

”În acest moment, potrivit autorităților, nu este un pericol pentru cei care sunt pe malul mării.

Dacă va fi emisă, este bine ca, pe perioada în care există avertizarea, să evităm expunerea la poluanți, să rămânem în casă cu geamurile închise, astfel încât aparatul respirator să fie cât mai protejat de noxele care afectează mucoasa respiratorie și plămânii”, a spus medicul.

Vezi și:

Ultimă oră! Bărbatul dispărut în explozia de la Petromidia a fost găsit mort!

Prima reacție a lui Raed Aradat, după explozia de la Rafinăria Petromidia: ‘Din păcate, avem o persoană dispărută’

Video de la fața locului cu explozia de la Rafinăria Petromidia!

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *