Connect with us

Liderul antivaccinist al extremei drepte din Austria are COVID-19

Economic

Liderul antivaccinist al extremei drepte din Austria are COVID-19

Liderul formaţiunii austriece de extremă dreapta Partidul Libertăţii (FPÖ), Herbert Kickl, cunoscut pentru scepticismul său faţă de vaccinarea anti-COVID-19, a anunţat luni că a contractat această boală, transmite agenţia DPA.

Într-o postare pe Facebook, Kickl a precizat că el şi familia sa au dezvoltat simptome. ”Îmi pare rău să vă anunţ că astăzi am primit din partea autorităţilor vestea că un test PCR pe care l-am făcut ieri este pozitiv”, a scris pe reţeaua de socializare politicianul în vârstă de 53 de ani.

De când a început pandemia partidul său respinge măsurile antiepidemice decise de guvern şi le califică drept limitări ale libertăţii. Herbert Kickl a prezentat luna aceasta un aşa-numit ”plan B” de combatere a virusului, în care sugerează ca în locul vaccinării să se pună accentul pe tratarea timpurie a bolnavilor de COVID-19. El a pledat şi pentru folosirea ivermectinei ca tratament, potrivit Agerpres.ro.

Cu campania sa antivaccinare şi în favoarea unor terapii nerecomandate, liderul extremei drepte austriece a primit în mod repetat critici din partea medicilor şi guvernului de la Viena.

În Austria a intrat în vigoare luni un lockdown impus persoanelor nevaccinate împotriva COVID-19, care vor putea să-şi părăsească locuinţele doar pentru cumpărături esenţiale, pentru a merge la lucru sau la medic.

Continuă să citești
S-ar putea să-ți placă și...
Click să comentezi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Economic

To Top