Ludovic Orban, despre trădarea lui Nelu Tătaru: ‘Nu îi pot înțelege motivele care îi determină această opţiune’

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că, în situaţia în care liderul liberal de la Vaslui Nelu Tătaru va decide să susţină candidatura premierului Florin Cîţu la şefia partidului, este vorba despre opinia acestuia, însă nu reprezintă şi opţiunea membrilor organizaţiei, care îl sprijină pe el.

„Evident că discut cu domnul Tătaru în mod constant. Dacă decide să-l sprijine pe Cîţu, este opinia sa. Personal, nu îi pot înţelege motivele care îi determină această opţiune, deşi eu cunosc motivele reale. (…) Eu îmi continui campania aşa cum o duc, în mod pozitiv, să conving cât mai mulţi oameni”, a afirmat Orban, întrebat despre posibilitatea ca fostul ministrul al Sănătăţii să susţină candidatura lui Cîţu la preşedinţia partidului.

El a adăugat că filiala Vaslui a decis susţinerea sa pentru conducerea PNL.

„Decizia PNL Vaslui, luată de Biroul Permanent, a fost de susţinere a candidaturii mele. De altfel, comunic în mod constant cu foarte mulţi colegi din Vaslui şi ştiu că aceasta este opţiunea colegilor. Până la urmă, încă o dată explic, un preşedinte poate să se poziţioneze, numai că, la Congres, din filiala Vaslui, de exemplu, vor veni, probabil, aproximativ 86 de delegaţi. Domnul Tătaru este unul singur”, a explicat Ludovic Orban.

Întrebat dacă până la urmă va fi ales un alt lider la filială, el a răspuns:

„Asta vor hotărî membrii PNL din Vaslui după alegerile din organizaţiile locale şi după Conferinţa judeţeană. Delegaţii la Conferinţa judeţeană vor alege conducerea judeţeană. Vom vedea”.

„Personal, nu dezavuez în niciun fel, e dreptul fiecărui membru al PNL. Am avut o colaborare extrem de serioasă cu domnul Tătaru, împreună am realizat lucruri importante în bătălia contra pandemiei. L-am apreciat ca ministru al Sănătăţii şi, în mod evident, mă voi comporta în continuare faţă de el ca faţă de un coleg de partid”, a adăugat Orban, informează agerpres.ro

Citește și:

Ludovic Orban rămâne fără susținere! Un nume greu din PNL trece în tabăra lui Florin Cîțu

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *