Ludovic Orban neagă orice fel de legătură cu ‘statul paralel’: ‘Nu am fost în nicio sufragerie, la niciun joc’

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că nu are nicio legătură cu ”statul paralel” și nu a fost în ”nicio sufragerie”, făcând referire la dezvăluirile făcute de Liviu Dragnea, în prima sa apariție publică în cadrul unei emisiuni TV.

Întrebat dacă a stat la discuții cu statul paralel, Ludovic Orban a spus: ”Nu am folosit niciodată sintagma asta și nu sunt adeptul ei. Există un singur stat, care are instituții, care are o anumită arhitectură și care acționează pentru interesul public. Nu am fost în nicio sufragerie, la niciun joc. Sigur, există servicii de informații. Avem o legislație care nu a ținut pasul. Trebuie să existe un control civil asupra serviciilor de informații, să își desfășoare activitatea legal și cu obiectivul pentru care au fost înființate, să nu penetreze structuri democratice precum: partide, guvern, parlament.

Controlul civil trebuie îmbunătățit. Acest control trebuie exercitat la nivelul comisiilor parlamentare, așa cum se întâmplă în statele democrate.

Au apărut de-a lungul timpului despre implicări care nu ar fi fost normale. Evident, se lucrează la o îmbunătățire a legislației, e un pachet amplu”, a spus Ludovic Orban.

Există o colaborare constituțională pe care am desfășurat-o. Ca premier trebuie să fii informat, dar nu am participat la asemenea jocuri de putere. Nu am vorbit cu domnul Pahonțu de nu știu când, am doar echipa SPP.

Eu dacă am ceva de spus, spun. Serviciile au posibilități de influențare. Nu am nicio dovadă că un ofițer a vorbit cu X-ulescu. Eu am fost întotdeauna un civil, care are încredere în votul cetățeanului. Am colaborat instituțional, am beneficiat de informări”, a mai spus Orban, conform realitatea.net.

Vezi și:

După creșterea explozivă a cazurilor de coronavirus, Ludovic Orban îl atacă pe Florin Cîțu: Ce nu a făcut premierul pentru a nu se ajunge în actuala situație

Ludovic Orban, pentru Bugetul.ro, despre o posibilă amânare a Congresului PNL, după ce rata de infectare, în Capitală, a ajuns la 2,44 la mie: ‘Greu de luat o astfel de decizie’

EXCLUSIV Ludovic Orban, după ce Klaus Iohannis a declarat că golful nu este un sport exclusivist: ‘Eu nu joc golf’

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *