Ludovic Orban prevestește: ‘Florin Cîțu nu va mai rezista mult în poziția de prim-ministru, indiferent ce se va întâmpla la congres’

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că, pe lângă Florin Cîțu, are capacitatea de a reface Coaliția de guvernare PNL-USR-PLUS-UDMR și că acesta nu va mai rezista mult în funcția de premier.

„După părerea mea, Florin Cîțu nu va mai rezista mult în poziția de prim-ministru, indiferent ce se va întâmpla la congres”, a spus Orban, care a precizat în repetate rânduri ca va câștiga din nou funcția de președinte al Partidului Național Liberal. Mai mult, Orban a precizat că ar putea fi din nou premierul României, atunci când a fost întrebat cine ar putea să preia funcția lui Cîțu.

„Eu vă spun că voi câștiga congresul, la cum e starea de spirit în partid, la ceea ce simt la toți delegații, simt pulsul și înțeleg că, dacă în urmă cu două luni avem de ales între două variante, nu mai există decât o singură variantă bună, cealaltă fiind proastă”, a mai spus Orban.

Orban și-a exprimat și nemulțumirile față de prestația premierului și spune că încrederea în Guvern a scăzut din cauza acestuia.

„Încrederea în Guvern a scăzut sub 15% din cauza lui Florin Cîțu”, a spus președintele PNL.

Orban: Am capacitatea de a reface coaliția

„Am capacitatea de a reface coaliția și lucrul acesta e văzut foarte clar din modul respectuos în care m-am purtat cu toți partenerii de coaliție. Sunt un om care respectă înțelegerile și consider că nu s-a destrămat încă coaliția. A apărut un moment de criză guvernamentală din cauza premierului în care PNL nu are responsabilitate și sunt convins că am posibilitatea prin reluarea parteneriatului cu partenerii să reluam coaliția și să generăm un guvern performant, care să pună în practică programele de guvernare”, a declarat Orban, conform Digi24.ro.

Vezi și:

Florin Cîțu îi bagă în corzi pe cei de la USR PLUS: ‘Voi fi președintele PNL. Cu mine vor discuta de luni și nu îi roagă nimeni să vină la guvernare’

Ludovic Orban, săgeți către Klaus Iohannis: ‘Eu nu pot să cred că Președintele României poate să se pronunțe în favoarea unui sau altuia dintre candidați’

Liderul PNL, Ludovic Orban: ‘Cu siguranță că dacă eram premier gestionam mai bine situația vaccinării’

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *