Ludovic Orban se teme de fraudarea voturilor la congresul PNL: ‘Nu aș vrea să ajungem în luptă corp la corp’

 Ludovic Orban se teme de fraudarea voturilor la congresul PNL: ‘Nu aș vrea să ajungem în luptă corp la corp’

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că are cunoștință despre o tentativă de control al voturilor delegaților la congresul din 25 septembrie: ”Nu aș vrea să ajungem în luptă corp la corp. Toată această tentativă trebuie să se oprească”.

„25 septembrie va fi o zi grea, de cumpănă. Credeţi-mă ce vă spun! Ne vom confrunta cu o tentativă de a schimba opţiunea oamenilor, inclusiv acolo. Deja s-au făcut planificări cum se controlează votul în filialele în care preşedinţii au fost recrutaţi cu arcanul în echipa care doreşte să siluiască voinţa membrilor PNL. Cum se face controlul, cine face controlul… Nu se controlează o filială de către cineva din filiala respectivă, ci se controlează de reprezentanţi din altă filială. S-a stabilit mecanism dublu de control. Le cunosc toată strategia, toate planurile. Noi trebuie să le transmitem un mesaj clar: toţi membrii PNL care vor veni la congres vor vota liber, secret şi fără control şi oricine va încerca să controleze votul membrilor PNL va încălca grosolan democraţia şi va fi penalizat de noi, cei care vrem cu adevărat ca voinţa liberalilor să fie respectată”, a declarat Orban.

Acesta a vorbit şi despre riscul de a se ajunge „în luptă corp la corp” dacă această tentativă nu se opreşte.

„Nu aş vrea să ajungem în luptă corp la corp. Toată această tentativă trebuie să se oprească. Destul se mimează votul secret la votul moţiunilor în filiale care votează împotriva statutului moţiunea. Vă dau numai un exemplu, la Olt. Astăzi, au avut Colegiul Director Judeţean şi au votat moţiunile, în condiţiile în care eu mi-am programat prezentarea moţiunii luni. Cum să încalci în picioare statutul, cum să nu respecţi decizia Comisiei de organizare a congresului că nu se pot supune la vot moţiunile decât după prezentarea ambelor moţiuni în fiecare filială?”, a afirmat Orban.

El a susţinut că îngrădirea libertăţii votului reprezintă un adevărat pericol, pentru că „lucrurile astea schimbă cu adevărat destinul unui partid, distrug un partid”.

Ludovic Orban s-a aflat duminică la Focşani pentru a-şi prezenta, în cadrul şedinţei Colegiului Director Judeţean Vrancea, moţiunea în baza căreia candidează la preşedinţia partidului.

Moţiunea lui Orban a primit 59 de voturi din 60 valabil exprimate, în timp ce moţiunea lui Florin Cîţu nu a primit niciun vot valabil, informează agerpres.ro.

Vezi și:

Ludovic Orban, despre prăbușirea PNL în sondaje: ‘Din momentul apariției dezvăluirilor despre Florin Cîțu am început să scădem’

Ludovic Orban, ieșire fulminantă în fața liberalilor: ‘Avem trei variante – refacerea coaliției, concubinajul sau mariajul cu PSD, adică cu dracul, sau opoziția’

Va fi ‘măcel’ după Congresul liberalilor? Ludovic Orban dă de înțeles: ‘Va trebui să înceapă un proces de recredibilizare, care poate începe doar dacă ai lideri credibili, acceptați, care îți aduc un plus de încredere’

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *