Marcel Ciolacu a răbufnit la adresa Guvernului: ‘S-au transformat în niște haiduci la Guvern, invers decât haiducii legendari. Iau de la săraci și dau la bogați!’

 Marcel Ciolacu a răbufnit la adresa Guvernului: ‘S-au transformat în niște haiduci la Guvern, invers decât haiducii legendari. Iau de la săraci și dau la bogați!’

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a avertizat că Guvernul ar urma să aplice măsuri de austeritate dacă nivelul datoriei publice va depăşi 50% din PIB.

„De ce trebuie să comentăm legile la televizor şi să nu respectăm legile? Ei s-au transformat în nişte haiduci la Guvern, nişte haiduci invers decât haiducii legendari. Iau de la săraci şi dau la bogaţi!

Este legea 69, lege în vigoare care spune foarte clar: între 45 şi 50%, Ministerul Finanţelor trebuie să vină să explice într-o şedinţă de Guvern printr-un memorandum, iar peste 50% se îngheaţă toate cheltuielile bugetare – şi salarii şi pensii! Conform legii, ei nu mai voie absolut nimic! Ei trebuie să îngheţe absolut toate veniturile!

Vom depăşi şi pragul de 55%. Atunci tot legea spune că trebuie să îngheţe tot ceea ce înseamnă asistenţă socială în sistemul public şi trebuie să vină cu reduceri”, a mai precizat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu avertizează că pensiile şi salariile vor fi îngheţate. „Unde e normalitatea promisă de domnul Iohannis?”

„Lucrurile sunt clare. Trebuie să respectăm legea şi să nu mai minţim oamenii!

Trăim o bătaie de joc din partea acestui Guvern. Atunci îi amendăm pe oameni că nu se vaccinează sau nu poartă mască, iar tu, prim ministru, nu respecţi legile în România? Unde vrem să ajungem? Unde e normalitatea promisă de domnul Iohannis?”, a mai spus liderul PSD.

De asemenea, Marcel Ciolacu acuză Guvernul că nu respectă legea privind răspunderea ministerială deoarece nu ar explica public pe ce cheltuie banii obţinuţi prin împrumuturi.

„Aşteptăm, în primul rând, execuţia bugetară venită de la Ministerul Finanţelor. Avem o lege care nu se respectă. Lucrurile sunt clare. Nu există cineva să vină să spună în acest moment că datoria publică este peste 50%. E un lucru evident!

Vom acţiona în instanţă – că vor fi plângeri penale pentru abuz în serviciu, că vom face moţiuni în sesiune extraordinară. Poate înţeleg şi ei că trebuie respectate legile ca să nu mai mintă românii!

Ei ies şi spun. Sunt în campanie electorală în interiorul PNL, în loc să se ocupe guvenarea ţării, de PNRR. Sunt 12 state care au aprobat PNRR. Noi stăm de vorbă cu Comisia că poate prin octombrie”, a mai precizat Marcel Ciolacu, preşedintele PSD.

„Dacă nu se apucă de treabă, să-şi dea demisiile şi să plece, să se bată la ei, la PNL, cu Orban şi cu cine au ei de bătut”, a adăugat el, informează româniatv.net

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *