Connect with us

Marcel Ciolacu atrage atenția asupra salariului minim: ‘Oamenii vor risca să iasă cu niște pensii derizorii’

Economic

Marcel Ciolacu atrage atenția asupra salariului minim: ‘Oamenii vor risca să iasă cu niște pensii derizorii’

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că beneficiarii salariul minim pe economie riscă ”să iasă cu niște pensii derizorii”.

Acesta şi-a manifestat îngrijorarea că 1.700.000 de români beneficiază în prezent de salariul minim pe economie, iar atunci când se vor pensiona vor avea pensii derizorii.

„Salariul minim pe economie este un instrument să ajuţi oamenii apţi de muncă fără nicio calificare. Pentru aceasta este salariul minim. Este o formă de protecţie socială. A terminat un tânăr liceul, nu a luat Bac-ul, nu are nicio calificare, îl angajez cu salariul minim. Pe urmă trebuie să găseşti pârghii să stimulezi IMM-urile, companiile să îi facă o calificare omului. Meseriile în ziua de astăzi care nu necesită o calificare sunt foarte puţine. Ştiţi câţi români sunt plătiţi cu salariul minim pe economie în acest moment în sectorul privat? 1.700.000, o treime din angajaţii din zona privată a României. (…) Am folosit tot timpul şmecherii să păcălim oamenii şi când vor ajunge la pensie vom avea aceste discuţii că pensionarii nu mai rezistă, pentru că i-am păcălit şi continuă să fie păcăliţi o perioadă lungă şi să iasă cu nişte pensii derizorii”, a afirmat liderul social-democrat.

Marcel Ciolacu este de părere că o reformă privind salariul minim pe economie trebuia prinsă în Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„O astfel de reformă trebuia prinsă în PNRR, sustenabilă şi să demonstreze oamenilor că, domnilor, noi închidem un ciclu. A luat compania un tânăr care nu are calificare. Îi dai termen 12- 24 de luni să îi faci o calificare. Tu, stat, suporţi această calificare sau costurile acestei calificări şi pe urmă respectivul se încadrează peste salariul minim”, a adăugat Ciolacu, infrmează agerpres.ro.

Vezi și:

Marcel Ciolacu dă lecții de economie Guvernului Cîțu: ‘Pe acest program ai absorbție de 100% și venim cu diferența de la bugetul de stat’

Continuă să citești
S-ar putea să-ți placă și...
Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Economic

To Top