Marius Bodea sare la gâtul lui Costel Alexe: ‘Refuză să se suspende din funcțiile publice, așa cum a cerut răspicat Președintele Klaus Iohannis’

 Marius Bodea sare la gâtul lui Costel Alexe: ‘Refuză să se suspende din funcțiile publice, așa cum a cerut răspicat Președintele Klaus Iohannis’

Senatorul USR PLUS de Iaşi Marius Bodea califică drept lipsită de demnitate replica dată de Preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe, preşedintelui Klaus Iohannis şi califică refuzul său de a se retrage din funcţiile publice pe care le deţine, deşi este anchetat pentru mită de DNA, o pată groasă pe obrazul Iaşului.

În plus, senatorul ieşean crede că Alexe ar fi trebuit să facă un pas în spate pentru a nu pune întreaga filială PNL Iaşi în situaţia de a răspunde în solidar cu acesta pentru faptele penale în care fostul Ministru al Mediului este cercetat individual.

„Costel Alexe refuză să se suspende din funcţiile publice, aşa cum a cerut răspicat Preşedintele Klaus Iohannis, motivând că nu a precizat exact din care funcţii să plece. Adaugă că va fi judecat în 2024 doar de ieşeni şi că nu este singurul lider al PNL Iaşi în situaţia de a fi cercetat penal. Mai mult, încearcă să stoarcă şi o lacrimă ieşenilor atunci când spune că îi pare rău pentru propria situaţie.

Nouă, tuturor, ne pare rău mai degrabă pentru situaţia în care Costel Alexe îi pune zi de zi pe ieşeni, alături de partenerul său de rele, Mihai Chirica, ducând oraşul în centrul ştirilor naţionale despre corupţie, în toate formele sale – de la tablă luată mită şi până la numirile cumetrilor în posturile din administraţie.

Mai mult, Costel Alexe face un mare rău partidului din care face parte, PNL, atât la nivel local, cât şi la nivel naţional. Încăpăţânarea sa de moroi politic ne costă enorm nu doar ca imagine, dar ne pune şi într-o situaţie imposibilă privind parafarea unei eventuale alianţe între USR PLUS şi PNL la Iaşi. A trece de la ‘Fără penali în funcţii publice’ la ‘lianţă cu penali în funcţii publice’ ar reprezenta o fractură de logică şi de principii greu sau imposibil de acceptat de către electoratul care ne-a dat un vot tocmai pentru a-i înlătura din politică pe unii cu metehnele şi problemele penale ale unora precum Alexe şi Chirica”, susţine Marius Bodea.

Senatorul USR PLUS de Iaşi aminteşte că, atât Preşedintele Klaus Iohannis, cât şi Premierul Florin Cîţu, s-au pronunţat răspicat împotriva „penalilor în funcţii publice”.

„În vreme ce prezumţia de nevinovăţie rămâne fundamentală în actul de Justiţie, în privinţa funcţiilor publice operăm cu măsura credibilităţii unui personaj ales. Atunci când credibilitatea se face ţăndări, în urma unor acuzaţii grave ale organelor de anchetă şi ale unor probe prezentate în mod public, legitimitatea acestor persoane este puternic şubrezită. Iar aici au de suferit comunităţi întregi, nu doar persoane fizice cărora le poate, desigur, părea rău pentru propria situaţie”, a declarat Marius Bodea, informează agerpres.ro

Citește și:

Nici urmașii răzeșilor lui Ștefan cel Mare nu spun pas la nepotisme! Fiică de secretar de stat USR-PLUS, angajată la cabinetul unui parlamentar al Alianței

‘La vremuri noi, tot noi!’ Pensionari din Ministerul de Interne, ‘unși’ directori de Clotilde Armand și Ciprian Ciucu

PNL continuă numirile făcute pe bază de carnet de partid! Din Parlament, ajunge șef de instituție!

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *