Medicul Adrian Marinescu: ‘Este adevărat că unele persoane se infectează și după schema completă de vaccinare, dar ajung destul de puțini la spital’

Femeile păstrează mai mulți anticorpi decât bărbații, arată un studiu efectuat la noi în țară de un lanț de clinici private.

Procentul persoanelor care s-au infectat cu SARS-COV-2 în primele șase luni de la vaccinare este de sub 2% din eșantionul total. Cele mai multe sunt persoane cu vârsta de peste 40 de ani, care la o săptămână sau până la 15 zile de la rapel nu depășeau valori ale titlului de anticorpi mai mari de 300.

Medicul Adrian Marinescu, director medical al Institutului de Boli Infecțioase de la „Matei Balș” a explicat aceste date.

„Femeile oricum trăiesc mai mult decât noi (nr. bărbații) și este un lucru dovedit. Sunt niște date, este adevărat că ele trebuie verificate și pot fi mai multe ipoteze.

De ce femeile păstrează mai mulți anticorpi decât bărbații

Este partea hormonală și se spune că hormonii estrogeni ar avea un rol în menținerea nivelului de anticorpi pentru o perioadă mai lungă de timp. Și mai e un adevăr: femeile sunt mai puțin bolnave decât bărbații.

Vorbim de afecțiunile cronice, vorbim de stilul de viață. Statistic vorbind, bărbații sunt cei care au mai multe lucruri în spate și motivul pentru care fac mai des forme severe decât femeile”, a spus medicul Adrian Marinescu.

Întrebat ce spun pacienții care ajung la Institutul de boli Infecțioase „Matei Balș” despre felul cum s-au infectat după vaccinare, medicul Adrian Marinescu a precizat că cei mai mulți pacienți infectați după vaccinare au făcut forme ușoare pe care le-au putut trata acasă după o evaluare făcută prin medicul de familie.

„Cei mai mulți (nr. pacienți) sunt nevaccinați. Este adevărat că se infectează și după schema completă de vaccinare dar aici este interesant. Ajung destul de puțin pentru că cei vaccinați având forme ușoare, în general le rezolvă acasă, probabil că o evaluare făcută prin medicul de familie”, a precizat medicul Adrian Marinescu, conform Antena3.ro.

Vezi și:

Informarea de la ora 13:00. 5.655 de noi cazuri de coronavirus, în ultimele 24 de ore! Rata de incidență, aproape de 5 la mie în Capitală!

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *