Mihai Gâdea: Tatăl lui Vlad Voiculescu, reabilitat de Guvernul PSD!

 Mihai Gâdea: Tatăl lui Vlad Voiculescu, reabilitat de Guvernul PSD!

Mihai Gâdea a dezvăluit, miercuri seara, în emisiunea „Sinteza Zilei”, că tatăl lui Vlad Voiculescu, Vasile Voiculescu Iulian, a fost reabilitat de Guvernul PSD, el fiind vinovat de producerea unui accident rutier în urma căruia a murit o tânără.

Totul a început pe 27 ianuarie 1999 pe DN1 între localităţile Ghimbav şi Braşov. Tatăl fostului ministru de la sănătate provoacă un grav accident de circulaţie. Vasile Voiculescu conducea un Tico a tăiat o linie dublă continuă şi s-a ciocnit de două ori cu un Oltcit care circula regulamentar. În urma impactului pasagera din dreapta lui Vasile Voiculescu moare la spital, iar șoferița mașinii Oltcit este grav rănită. Ulterior, după toate procedurile judecătoreşti Vasile Voiculescu ajunge să fie graţiat pe 17 octombrie 2019 conform legii de graţiere adoptate de un guvern majoritar PSD, conform Antena 3.

Bugetul.ro a verificat informația și a descoperit că pe portalul instanțelor de judecată apare o decizie a Judecătoriei Brașov, dată în octombrie 2019, prin care Vasile Voiculescu Iulian este reabilitat de instanță.

„Solutia pe scurt: În baza art. 527 şi art. 528 C.pr. pen. coroborat cu art. 134 ?i 136 alin. 3 C.pen. de la 1969 constată intervenită reabilitarea de drept a condamnatului VASILE VOICULESCU IULIAN de sub consecin?ele sentinţei penale nr. 489/28.02.2003 pronunţată de Judecătoria Bra?ov în dosar nr. 1498/2000, definitivă prin decizia penală nr. 546/A/24.06.2003 a Tribunalului Bra?ov pronun?ată în dosarul nr. 1132/2003. În baza art. 528 alin. 1 Cod procedură penală, după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri autoritatea care ţine evidenţa cazierului judiciar va şterge din oficiu menţiunile privind pedeapsa aplicată condamnatului Vasile Voiculescu Iulian. În baza art. 537 C.pr.pen. după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri se vor efectua menţiuni despre reabilitarea condamnatului Vasile Voiculescu Iulian pe hotărârea prin care s-a pronunţat condamnarea. În baza art. 275 alin 3 C.pr.pen cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 17.10.2019.”, precizează instanța.

După cum a dezvăluit Bugetul.ro în exclusivitate, în martie 2020, Vasile Voiculescu Iulian este și fost colaborator al Securității.

Vezi și EXCLUSIV BUGETUL.RO Tatăl lui Vlad Voiculescu, colaborator al Securității! (Documente)

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *