Mihai Tudose a răbufnit: ‘E o manevră de a îngheța pensiile. Țara rămâne în picoare după PNL dar cu genunchi zdrobiți și cu atele’

Europarlamentarul PSD, Mihai Tudose, susține că ultima declaraţie a Ralucăi Turcan, în care aceasta vorbeşte de amânarea recalculării pensiilor, este de fapt o manevră de a îngheţa veniturile pensionarilor.

„Ţara rămâne în picoare după PNL dar cu genunchi zdrobiţi şi cu atele. Au fost nişte dezvăluiri halucinante ale lui Turcan. După ce ne-a ameţit cu pensiile, azi a vneit cu o declaraţie senină că nu se paote face anul acesta o schimbare, ci abia anul viitor va începe recalcularea. E o manevră de a îngheţa pensiile. Ea a spus că ce luăm azi cu 500 de lei nu vom mai lua cu 1.500 de lei. Nu ştiu ce consumă dimineaţa, ce pune în ceai ca a avut o declaraţie şocantă despre alocaţii.

A venit şi Ghinea cu o declaraţie superbă, că documentele pe care le-a prezentat PSD şi devola faptul că PNRR nu era scris de guvern ci de nişte entităţi, a spus atunci că Toshiba e calculatorul, de aceea apărea firma acolo. Compania Toshiba a lvirat la guvern un proiect, iar întrebarea e de ce banii să nu ajungă la o firmă din ţară? A venit cu o şmangleală să spună că aşa se numeşte calculatorul.

Eu nu am sugerat nimic, dar când dai la proprietăţi documentul spune cine le-a făcut. Apropo de declaraţiile lui Ghinea, ori trebuie dus la un control să spună că nu e întreg cu capul, ori ne crede pe toţi tâmpiţi să credem aşa ceva. E absolut halucinant.”,a  spus Mihai Tudose, exclusiv pentru România TV.

Ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a explicat că necesitatea unei reforme în sistemul pensiilor nu a apărut din senin, întrucât de mai mulţi ani România are recomandare de ţară pe acest subiect. Ministrul a declarat că legea pentru reformarea sistemului de pensii trebuie să fie aprobată de Parlament anul viitor şi să intre în vigoare în 2023.

Ministrul Proiectelor Europene a mai explicat că sunt 5 milioane de pensionari cu o pensie medie de 1.500 de lei, sunt câteva sute de mii de pensionari cu pensia minimă de 800 de lei, în acelaşi timp sunt 9.000 de pensionari cu pensii speciale, care au o pensie medie de 9.600 de lei, informează româniatv.net

Citește și:

Va fi prăpăd în România! Raluca Turcan dezvăluire marea lovitură care îi așteaptă pe români

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *