Momente incredibile în direct! O prezentatoare a afirmat despre Camavinga că bdquo;este mai negru decât costumul și a declanșat scandalul

Ana-Maria Popescu

Data publicarii: Sambata 11 Septembrie 2021, 16:48

Data actualizarii: Sambata 11 Septembrie 2021, 16:53

Lorena Gonzalez, prezentatoare TV de mai bine de 8 ani pentru emisiunea ‘Estudio Estadio’, este protagonista unui scandal de rasist în Spania, după ce a făcut o remarcă la adresa lui Eduardo Camavinga. Noul transfer al lui Real Madrid era prezentat oficial, moment în care Gonzalez, care credea că microfoanele sunt închise a afirmat „este mai negru decât costumul”. 

Comentariul acesteia s-a auzit în direct, stârnind numeroase reacții negative din partea urmăritorilor. Mai mult, televiziunea a sancționat-o pe prezentatoare, iar o anchetă a fost deschisă, după cum menționează Mundo Deportivo. Până atunci, ea nu va mai apărea la pupitrul emisiunii pe care o modera de 9 ani. 

  • Momente incredibile în direct! O prezentatoare a afirmat despre Camavinga că „este mai negru decât costumul” și a declanșat scandalul

De la momentul izbucnirii scandalului, Gonzalez a dispărut și de pe rețelele de socializare, însă a reapărut pe Twitter, cu o reacție. 

„Am făcut un comentariu nefericit, crezând că microfonul este oprit!”
 

„Miercurea trecută, în timpul emisiunii, am făcut un comentariu pentru care vreau să îmi cer sincere scuze către cine s-a simțit ofensat. Acel comentariu a fost făcut fără răutate sau dispreț către sportiv, care este nefericit, crezând că microfonul era închis, nu are o formă rasistă sau peiorativă. Nu sunt o persoană rasistă, așa cum sunt acuzată. 

Înțeleg că pe rețelele de socializare se face o întreagă mișcare împotriva mea pentru acel comentariu nefericit, însă insultele, amenințările și linșajul la care sunt supusă de atunci este lipsit de fundament și bun simț. Persoanele care mă cunosc știu că încerc întotdeauna să îmi fac treabă cu profesionalism și respect. 

Nu pot să fiu mai departe de rasism, homofobie, și de orice gând sau comportament este intolerant. Asta am expus de fiecare dată când am avut ocazia, atât publc cât și în privat. Condamn orice exprimare sau act rasist”, a scris Gonzalez pe twitter. 

Pe acceași temă