Momentul care i-a bdquo;stricat sărbătoarea lui Ronaldo! Banner de susținere pe Old Trafford pentru cea care îl acuză de viol

Ana-Maria Popescu

Data publicarii: Sambata 11 Septembrie 2021, 19:13

Data actualizarii: Sambata 11 Septembrie 2021, 19:32

Cristiano Ronaldo (36 ani) a avut parte de un redebut perfect pe Old Trafford, în fața propriilor suporteri. Cu tribunele pline, Ronaldo a fost cel mai așteptat jucător, iar în al doilea minut de prelungiri ale primei reprize, a venit și cel mai așteptat moment, golul.

Superstarul portughez a deschis scorul după o gafă a portarului lui Newcastle, în ovațiile suporterilor din tribune, iar apoi a sărbătorit în stilul caracteristic. Același Ronaldo a făcut „dubla” în minutul 62, după o cursă senzațională. 

  • Momentul care i-a „stricat” sărbătoarea lui Ronaldo! Banner de susținere pe Old Trafford pentru cea care îl acuză de viol

Bucurie stricată pentru Ronaldo pe Old Trafford 
 

Imediat după startul meciului de pe Old Trafford, un avion a zburat deasupra stadionului, iar legat de el era un banner pe care scria: „Credeți-o pe Kathryn Mayorga!”

Momentul a fost la inițiativa grupului Level Up, care militează pentru drepturile femeii și egalitatea între sexe, iar pe contul de Twitter a oferit o explicație pentru banner-ul afișat: „Cerere pentru solidaritate: O cred pe Kathryn Mayorga. O cred pe Kathryn Mayorga când spune că Cristiano Ronaldo a violat-o în 2009. Cred că Ronaldo ar trebui tras la răspundere. Cred în solidaritate, nu în tăcere. Este vremea ca fotbalul să realizeze care este realitatea urâtă a violului”

Ronaldo, acuzat de viol în 2018 
 

Kathryn Mayorga, model american, susține că a fost victima lui Cristiano Ronaldo în 2009, atunci când starul portughez ar fi violat-o, după ce cei doi s-au întâlnit în club. Fata a mers imediat să raporteze totul poliției și a fost supusă unui test special pentru a se detecta dacă a fost abuzată, dar în 2010, Ronaldo ar fi plătit-o cu 375 000 să nu continue cu procesul, dar și să nu mai vorbească vreodată despre subiect. 

Femeia a tăcut timp de 10 ani, însă după ce în SUA a început mișcarea #MeToo, care apără drepturile femeilor, Kathryn a spus adevărul, iar apoi a fost redeschis dosarul civil. 

Detalii legate despre caz au apărut, iar Ronaldo ar fi semnat documente în care recunoștea întâmplările din acea noapte, în care ar fi inclusă și mențiunea „ea a spus no și mi-a cerut să mă opresc de câteva ori”. 

Pe acceași temă