Novak Djokovic, la un singur pas de Marele Șlem! Fără surprize în turneul masculin, finala se joacă între numerele 1 și 2 ATP

Marcu Czentye

Data publicarii: Sambata 11 Septembrie 2021, 08:28

Data actualizarii: Sambata 11 Septembrie 2021, 08:33

Primii doi jucători ai clasamentului ATP, Novak Djokovic și Daniil Medvedev vor disputa finala US Open 2021, într-o reeditare a ultimului act din primul turneu de mare șlem al anului. La Melbourne, Djokovic îl învingea pe Medvedev în trei seturi, 7-5, 6-2, 6-2. 

Un succes în finala de la Flushing Meadows i-ar aduce tenismenului sârb Grand Slam-ul care părea imposibil de repetat în Era Open, dar Novak Djokovic este acum la doar un pas distanță de a egala performanța marelui Rod Laver din 1969. 

Daniil Medvedev joacă a treia finală de Grand Slam a carierei: le-a pierdut pe primele două

În penultimul act, Daniil Medvedev l-a trimis acasă pe numărul 15 ATP, Felix Auger-Aliassime, debutant în această fază competițională a unui turneu de mare șlem, scor 6-4, 7-5, 6-2. Setul doi a fost cel mai captivant, jucătorul canadian făcând break și conducând cu 5-2, moment din care jucătorul rus a scos din tolbă cele mai ascuțite săgeți și a început să returneze în stilul său caracteristic. Doar 2 ore și 4 minute s-a întrebuințat Daniil Medvedev pentru a se califica într-a doua finală de Open American a carierei. 

A doua semifinală, desfășurată în toiul nopții în fusul orar românesc, Novak Djokovic a răzbunat eșecul suferit în fața germanului Alexander Zverev în semifinalele turneului olimpic și s-a impus, scor 4-6, 6-2, 6-4, 4-6, 6-2, la finalul a 3 ore și 34 de minute de joc. 

Finala turneului masculin individual, Novak Djokovic vs. Daniil Medvedev va avea loc duminică-seara, de la ora 23:00, fus orar românesc. 

Pe acceași temă