O nouă acțiune de control a Poliției! 69.000 de persoane și mii de companii au fost verificate la sânge!

 O nouă acțiune de control a Poliției! 69.000 de persoane și mii de companii au fost verificate la sânge!

În cursul zilei de marți, 9 februarie a.c., la nivel național, au fost desfășurate 1500 de acțiuni de personalul MAI, în contextul situației epidemiologice provocate de virusul SARS-CoV-2, informează Ministerul de Interne.

Peste 17.000 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri, împreună cu polițiști locali, dar și personal din cadrul ANSVA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, reprezentanți ai autorităților locale, au verificat peste 4.500 de operatori economici, 278 operatori de transport persoane, 9.196 de obiective de interes, precum restaurante, terase, fast food-uri, dar și aproximativ 69.000 de persoane.

Controalele au vizat modul de respectare a măsurilor luate pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19.

În cursul zilei de ieri, au fost aplicate aproximativ 5.500 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 875.000 de lei.

Majoritatea acestora au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea sau pentru nerespectarea distanțării fizice. De asemenea, au fost aplicate sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor privind organizarea sau participarea la evenimente publice sau private, pentru nerespectarea restricțiilor privind deplasarea persoanelor.

În urma verificărilor specifice pe această linie, au fost întocmite 5 dosare penale în care se efectuează cercetări față de 5 persoane pentru zădărnicirea combaterii bolilor, infracțiune prevăzută de art. 352 din C.P.

În data de 9 februarie, au fost primite 8 apeluri la linia telefonică TELVERDE 0.800.800.165, care au fost direcționate pentru verificări la nivelul Municipiului București și a 4 județe, fiind semnalate, în special, nereguli privind purtarea măștii de protecție și păstrarea distanțării fizice.

Vezi și

USR-PLUS își calcă în picioare promisiunile! Încearcă să execute un șef angajat prin concurs și să-și pună un om de partid

Numirile pe filieră PNL continuă! O fostă miss ajunge la conducerea unui spital din România

EXCLUSIV Răsturnare de situație în MAI! Lucian Bode aplică, de fapt, Legea lui Marcel Vela

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *