O nouă ruptură în Coaliție! Un ministru UDMR îl critică dur pe un lider PNL: ‘Acționează din ură față de maghiari’

Ruptură în Coaliție! Ministrul UDMR al Dezvoltării, Cseke Attila, lansează acuzații grave la adresa lui Ilie Bolojan, liderul PNL de Oradea și șef al Consiliului Județean Bihor.

Attila îl acuză pe Bolojan că acționează din ură față de maghiară, numărul angajaților vorbitori de limbă maghiară din administrații scăzând de la 24% la 14%.

Ilie Bolojan acţionează pe baza unor cifre contabile simple, din ură faţă de maghiari – numărul angajaţilor vorbitori de limba maghiară a scăzut de la 24 la sută la 14 la sută – şi conform unui model administrativ greşit, care este străin de loc şi ţară”, a declarat Cseke, citat de Bihari Naplóm conform ebihoreanul.ro.

Masacrul vieţii culturale şi al sistemului instituţional poate fi simpatic pentru unii, dar cu siguranţă nu aduce o comunitate mai pregătită şi nu creează pace socială. Armata PNL-ului, a lui Bolojan, a intrat în război împotriva culturii şi nu poate ţine pasul cu ritmul profesiei, intelectualităţii şi comuinităţii sobre. Este de datoria noastră, în consultare cu cei interesaţi, să le monitorizăm sensibilităţile şi prejudecăţile, să ajutăm la organizarea autoapărării, a luptelor, dacă este necesar, şi, sperăm, şi mai multă pace. La urma urmei, să fie clar pentru toată lumea: adevăratul obiectiv este eliminarea teatrului maghiar independent, celelalte sunt doar explicaţii, cobversaţii”, a mai declarat ministrul.

Vezi și

Experiment Bugetul.ro. L-am ascultat pe primarul USR-PLUS al Sectorului 2 și am mers 4 metri până la un coș de gunoi, apoi am mai mers 4 și alți 4, și alți 4, și alți 4

Lovitură dură din partea Parlamentului! Românii nu vor beneficia de aceste sume de bani

EXCLUSIV Marcel Vela răstoarnă informația apărută în spațiul public! ‘Filiala PNL Caraș-Severin a votat susținerea candidaturii lui Ludovic Orban’

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *