Partidele din Coaliția de guvernare se confruntă cu neînțelegeri puternice în teritoriu! URS PLUS acuză PNL, PSD și Pro România de o ‘vânătoare de vrăjitoare’ împotriva lui Dominic Fritz

Scandal între partidele din Coaliția de guvernare!  URS PLUS acuză că reprezentanții PNL, PSD și Pro România au votat marți, în Consiliul Local Timișoara, o hotărâre care ar urmări să declanșeze „o vânătoare de vrăjitoare” împotriva primarului Dominic Fritz.

„Consilierii PNL, PSD şi Pro România au votat în şedinţa Consiliului Local din data de 13.07. 2021 un proiect de hotărâre care are un singur obiectiv: o vânătoare de vrăjitoare împotriva primarului Timişoarei Dominic Fritz. Hotărârea obligă Primăria Timişoara să publice copiile actelor de identitate ale consilierilor locali, primar, viceprimari şi personal cu funcţii de conducere, pentru a se demonstra că aceştia au domiciliul în Timişoara. Consilierii locali ai USR PLUS au arătat că acest proiect este ilegal şi neconstituţional”, se arată într-un comunicat transmis de USR PLUS.

Conform sursei citate, consilierul local Rodica Militaru a afirmat că problema domiciliilor aleşilor locali a fost tranşată deja în momentul validării candidaturilor de către Biroul Electoral Central, apoi a mandatelor de către instanţa de judecată. Referitor la domiciliul lui Dominic Fritz, instanţa de judecată a constatat că cetăţeanul german are reşedinţa în Timişoara şi că, astfel, criteriul de reşedinţă sau domiciliu a fost îndeplinit.

În comunicat se menţionează că secretarul general al Primăriei Municipiului Timişoara a anunţat că proiectul de hotărâre excede cadrul legal, nu a fost avizat şi nici contrasemnat de el şi este, astfel, susceptibil de contestare a legalităţii, cel puţin din motive de procedură.

„Vă investiţi energia politică în jocuri. (…) Nu am întâlnit niciun cetăţean care să ceară să-mi vadă buletinul, cetăţenii vin la mine cu problemele şi ambiţiile lor. Ştiţi care este contextul politic al acestui proiect: unii nu pot să accepte o realitate legală că Timişoara are un primar legitim ales. Şi este în regulă să nu accepte asta, dar aţi aruncat acest proiect în acest pretind vid de legitimitate. Nu este vorba despre transparenţă, ci despre un război politic penibil”, a declarat primarul Dominic Fritz, potrivit comunicatului USR PLUS, conform agerpers.ro.

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *