Poliția Capitalei liniștește populația: ‘Imaginile ar fi fost regizate, cu intenția de realizare a unui videoclip’

 Poliția Capitalei liniștește populația: ‘Imaginile ar fi fost regizate, cu intenția de realizare a unui videoclip’

Sindicatul Europol pare să fi lansat un fake-news în spațiul public. Sindicaliștii au prezentat imagini cu mai mulți cetățeni de etnie rromă, având la ei „furci, topoare, săbii, cazmale și bâte de baseball”. Potrivit sindicaliștilor, aceștia se aflau la o petrecere.

Așa vor arăta de acum petrecerile în societatea românească

Furci, topoare, săbii, cazmale și bâte de baseball, sunt ingredientele ultimei petreceri date de „jmecherii” din București. Este vorba despre Petre Gemaru, încă un lider de interlopi”, a transmis, printre altele, Europol.

Poliția Capitalei îi contrazice pe sindicaliști și afirmă că „din datele obținute până în prezent se conturează ipoteza că parte din imaginile transmise pe rețelele de socializare ar fi fost regizate, cu intenția de realizare a unui videoclip”.

Vezi și Informația prezentată de Bugetul.ro se confirmă! PLUS-ul dispare! USR-ul lui Barna preia controlul în USR-PLUS

Comunicatul Poliției Capitalei:

„În seara de 04.07.2021, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Secția 23 Poliție s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe un teren viran, situat în proximitatea unor locuințe improvizate, un grup de persoane asculta muzică la volum mare și tulbură liniștea publică.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție din cadrul Sectorului 3, luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale și mai multe echipe ale Jandarmeriei București.
Două persoane, cele care au fost identificate ca fiind initiatoarele evenimentului, au fost sancționate contravențional cu amendă în conformitate cu prevederile Legii nr 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire, pentru tulburarea liniștii publice.

După intervenția polițiștilor și jandarmilor, toate persoanele au părăsit zona.

În perimetru au rămas forțe de ordine, pentru a se asigura că liniștea publică nu va mai fi tulburată.

Cu privire la imaginile apărute în spațiul public, imagini lansate pe o rețea de socializare, Secția 23 Poliție s-a sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, urmând a fi dispuse măsuri legale.
De asemenea, în urma activităților desfășurate au fost aplicate alte 11 sancțiuni contravenționale, conform prevederilor Legii nr 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială.

Din datele obținute până în prezent se conturează ipoteza că parte din imaginile transmise pe rețelele de socializare ar fi fost regizate, cu intenția de realizare a unui videoclip.

Cuantumul sancțiunilor aplicate se ridică la 16.000 de lei, până la acest moment, având în vedere că activitățile de cercetare sunt în desfășurare.”, spune DGPMB.

Anunțul Europol:

Așa vor arăta de acum petrecerile în societatea românească
Furci, topoare, săbii, cazmale și bâte de baseball, sunt ingredientele ultimei petreceri date de „jmecherii” din București. Este vorba despre Petre Gemaru, încă un lider de interlopi.
Din păcate, dacă ne veți întreba ce poate face poliția, vă spunem doar că ultima modificare a Codului penal a ușurat activitatea interlopilor care pot circula acum nestingheriți cu arme albe, de toate felurile în portbagaje și autoturismele de lux pe care le conduc, pentru că legiuitorul s-a gândit că sunt periculoase doar la adunări publice, manifestări cultural sportive, locuri de agrement/distracție sau mijloace de transport în comun. Mai mult, pedeapsa a fost înjumătățită de la 2 ani la 1 an.
Vechea reglementare suna așa:
„Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă, următoarele fapte:
1. portul, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a cuţitului, pumnalului, şişului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire, precum şi folosirea în asemenea locuri sau împrejurări a armelor cu aer comprimat sau cu gaze comprimate, a obiectelor confecţionate pe bază de amestecuri pirotehnice ori a dispozitivelor pentru şocuri electrice;”
Noua reglemntare sună așa:
„Se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fapta de a purta fără drept, la adunări publice, manifestări cultural sportive, în locuri special amenajate și autorizate pentru distracție ori agrement sau în mijloace de transport în comun: cuțitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecționate anume pentru tăiere, înțepare sau lovire, arme neletale care nu sunt supuse autorizării ori dispozitive pentru șocuri electrice, substanțe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant”.

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *