Primăria, moștenire de familie! Refuzați de ANI, doi primari PSD își aruncă-n luptă la alegerile din vară soția, respectiv fiul

Doi primari PSD au fost declarați incompatibili de Agenția Națională de Integritate, deși ambii au câștigat alegerile locale din 2020 fără drept de apel, fiind susținuți de comunitățile pe care le reprezintă. Este vorba despre primarii din două comune vâlcene: Sorin Romcescu – edilul din Slătioara, respectiv Dumitru Blejan – edilul din Scundu. 

Astfel, la 27 iunie, vor avea loc alegeri locale parțiale în cele două localități. Partea amuzantă de-abia acum urmează.

Sorin Romcescu a anunțat că omul pe care PSD-ul îl va arunca în luptă la alegerile din Slătioara este chiar soția sa, Daniela Camelia Romcescu.

La Scundu, candidatul PSD la primărie este Mihai Blejan, viceprimarul cu atribuții de primar al comunei și fiul lui Dumitru Blejan.

Mesajul lui Sorin Romcescu:

Dragi slătioreni,

Vă anunț pe această cale că la alegerile parțiale pentru funcția de primar al comunei Slătioara din 27 iunie 2021,din partea Partidului Social Democrat(PSD) va candida D na Romcescu Daniela Camelia. S-a luat această decizie deoarece lucrurile trebuie continuate privind dezvoltarea localității, iar Camelia Romcescu știe și poate acest lucru ținând cont de experiență de 22 de ani pe care o are în administrația publică. Precizez faptul că împreună cu Camelia Romcescu, viceprimarul Ștefan Cornel, consilierii locali PSD, lângă care mă alătur și eu, lucrurile vor merge pe un făgaș normal al dezvoltării localității, proiectele aflate în execuție vor fi continuate și finalizate la termen, altele care așteaptă finanțare, dar vor fi inițiate și proiecte noi în funcție de ghidurile de finanțare. Garantez pentru Camelia Romcescu pentru că este un om de echilibru și bine pregătit profesional, garantez pentru echipă și vă promit că și eu voi rămâne împreună cu ei.

Dragii mei, am fost, sunt și rămân același OM pe care îl cunoașteți,înțelegeți situația de fapt, ați fost alături de mine în toți acești ani și sunt convins că veți fi și de această dată

Vă mulțumesc,

Cu respect și considerație!

Sorin Romcescu”, a transmis Romcescu, conform impactreal.ro.

Romcescu a obținut, la alegerile de anul trecut, 86,89% – cel mai mare procent din județul Vâlcea.

Conform sursei citate, la Slătioara, Sorin Romcescu, unul dintre primarii importanţi ai PSD, remarcându-se prin realizările din timpul mandatelor, care au justificat aprecierile ca fiind „unul dintre cei mai activi primari din judeţ”, a fost declarat, după un şir de procese ilogice, de Agenția Națională de Integritate, incompatibil. Pe scurt, social-democratul a deţinut simultan, în perioada 20 iunie 2012 – 07 martie 2016, fără să fie remunerat, funcţia de primar şi pe cea de administrator în cadrul unui societăţi comerciale.

De ce a fost invalidat mandatul lui Dumitru Blejan

Printr-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Integritate emis la data de 29 martie 2016 s-a adus la cunoştinţă că Dumitru Blejan s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 octombrie 2010 – 14 mai 2015, întrucât a deținut simultan cu funcția de primar și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul „Blejan V. Dumitru Întreprindere Familială”, încălcând astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003.

„Primar al comunei Scundu din anul 2000 până în toamna anului trecut, Dumitru Blejan a fost reconfirmat în funcţie de fiecare dată cu o majoritate covârşitoare de voturi în faţa contracandidaţilor. Toată strădania sa de atâția ani a fost însă spulberată atunci când mandatul său a fost invalidat de instanţă după ce a fost declarat incompatibil de ANI, în urma scrutinului din septembrie 2020. Motivul pentru care a fost invalidat este că în perioada octombrie 2010 – 14 mai 2015 a deţinut împreună cu soţia o întreprindere familiară în acelaşi timp în care ocupa şi funcţia de primar al comunei Scundu. Astfel, Judecătoria Drăgăşani a decis ca acesta să fie invalidat, chiar dacă Dumitru Blejan a făcut în instanţă tot ce a fost posibil pentru a nu pierde acest mandat. Deşi Dumitru Blejan nu a fost invalidat în 2016 când obţinea din nou un mandat şi fapta era deja cunoscută, autorităţile competente au ales ca, după mai bine de 5 ani să nu-l mai lase să fie din nou primar, chiar dacă fapta ar fi trebuit să se prescrie după trei ani de la întocmirea raportului ANI”, notează presa locală.

Vezi și SURSE Posibilă încălcare a Legii la Televiziunea Română! Ar fi fost aprobate două contracte care depășesc limitele prevăzute de legislația în vigoare!

Mare atenție, români! Se vor da amenzi de până la 100.000 de lei sau riscați închisoarea pentru discriminarea persoanelor vaccinate sau nevaccinate

Românii nu vor avea minivacanță de 1 iunie! Raluca Turcan, soluție pentru cei care vor liber luni

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *