Raed Arafat, noi precizări despre explozia de la Petromidia: ‘A fost o fisură la o instalație care a explodat. În nici un moment nu s-a pus în pericol populația de pe plaje’

 Raed Arafat, noi precizări despre explozia de la Petromidia: ‘A fost o fisură la o instalație care a explodat. În nici un moment nu s-a pus în pericol populația de pe plaje’

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a precizat că explozia de la rafinăria Petromidia Năvodari s-a produs în urma unei fisuri la o instalație. 

„A fost o fisură la o instalație care a explodat. Vor trebui experții să se uite la fiecare aspect pentru a determina cauza exploziei urmată de incendiu”, a declarat Raed Arafat.

„În nici un moment nu s-a pus în pericol populația de pe plaje întrucât vântul bătea din sens invers, adică nu mergea către plaje, fumul respectiv. S-au emis mesaje RO ALET pentru a preveni populația, dar nu a fost un pericol care să necesite evacuarea, deși eram pregătiți și pentru această varianta, următorul mesaj RO ALERT putea să recomandă că populația de pe plaje să plece cu calm către camerele lor de la hoteluri, dar nu era cazul în acest sens”, precizat șeful DSU.

„E îngrijorător când vezi așa ceva, dar din fericire organizare a fost una foarte bună”.

Întrebat ce anume a ars la Rafinăria Rompetrol, Arafat afirmă: „Ce a continuat de fapt flacăra chiar după ce instalația a fost într-o formă închisă, era totuși instalația plină și de la fisură care a fost a continuat să ardă ce era încă în instalație”.

„Nu a fost necesară evacuarea zonei cât s-a lucrat acolo”, a spus Arafat, conform Gândul.ro.

Vezi și:

Prima reacție a lui Raed Aradat, după explozia de la Rafinăria Petromidia: ‘Din păcate, avem o persoană dispărută’

Video de la fața locului cu explozia de la Rafinăria Petromidia!

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *