Connect with us

Raiffeisen Bank a emis o nouă tranşă de obligaţiuni sustenabile

Diverse

Raiffeisen Bank a emis o nouă tranşă de obligaţiuni sustenabile

Raiffeisen Bank a emis vineri obligaţiuni eligibile nepreferenţiale de tip senior, scadente în 7 decembrie 2027, sub tranşa a doua a seriei nr. 6, emisă în 7 decembrie 2022, cu o valoare totală de 119,175 milioane de lei, în cadrul redeschiderii ultimei serii de obligaţiuni sustenabile.

Potrivit unui comunicat al băncii, emisiunea de obligaţiuni a fost adresată investitorilor instituţionali şi a fost subscrisă la un randament de 8,295% pe an, respectiv 1,2 puncte procentuale peste randamentul titlurilor de stat în lei de referinţă cu aceeaşi maturitate.

Astfel, emisiunea de obligaţiuni a seriei nr. 6 ajunge la un noţional total de 488,25 milioane de lei, iar volumul cumulat al notelor eligibile MREL (cerinţe minime pentru fonduri proprii şi datorii eligibile, n.r.) emise până în prezent a depăşit pragul de 3,4 miliarde de lei, potrivit Agerpres.

Obligaţiunile urmează să fie incluse în baza de fonduri proprii şi datorii eligibile ale băncii, după aprobarea Băncii Naţionale a României, şi vor fi listate atât la Bursa din Luxembourg (LuxSE), cât şi la cea de la Bucureşti (BVB), precizează banca.

„Fondurile atrase vor fi utilizate pentru finanţarea proiectelor sustenabile, conform criteriilor de eligibilitate descrise în Cadrul pentru Obligaţiuni Sustenabile al băncii. Minimum 50% din fonduri vor fi direcţionate pentru finanţarea de proiecte sociale – finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii din regiuni subdezvoltate la nivel naţional, locuinţe accesibile, acces la servicii esenţiale de sănătate, educaţie şi infrastructură. Diferenţa va fi alocată în vederea finanţării proiectelor care susţin tranziţia verde – clădiri verzi, proiecte de energie regenerabilă, de eficienţă energetică, transport şi agricultură ecologice, proiecte de prevenire şi control al poluării, economie circulară, administrarea durabilă a resurselor de apă”, se mai arată în documentul citat.

Raiffeisen Bank activează pe piaţa bancară din România de peste 25 de ani, deservind peste 2,3 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice. Banca are 4930 de angajaţi în 291 de unităţi, 1130 ATM&MFM şi 27.000 POS-uri.

Click să comentezi

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Mai multe in Diverse

Publicitate Promo

Top 7 Zile

Publicitate Promo
To Top