Connect with us

Raluca Turcan tună și fulgeră: ‘PSD a făcut prăpăd în sistemul de sănătate din România! A jefuit constant un sistem care trebuia să ajute oamenii’

Economic

Raluca Turcan tună și fulgeră: ‘PSD a făcut prăpăd în sistemul de sănătate din România! A jefuit constant un sistem care trebuia să ajute oamenii’

Vicepremierul, Raluca Turcan, a declarat joi seară că PSD a făcut prăpăd în cei 3 ani în care a fost la guvernare, în special în domeniul sănătăţii.

„O criză pune la încercare, în primul rând, statul, cu marile sale sisteme publice. Grea încercare pentru România pentru că vreme de 3 ani şi cu 3 guverne, PSD nu a fost preocupat de marile sisteme publice, ci doar de marii corupţi. Cu PSD au fost 3 ani pierduţi pentru România. 3 ani în care o ţară întreagă a fost ţinută la cheremul marilor corupţi din PSD.

Criza a devoalat şi lipsa de responsabilitate a unor partide, care s-au autoizolat exact atunci când românii aveau cea mai mare nevoie de implicare şi de decizii corecte. De ajutat nu au ajutat, dar piedici Guvernului PNL au pus. Şi pun constant. Nu trebuie să uităm că ultimul ministru al Sănătăţii din Guvernul Dăncilă, cu câteva luni înainte de declanşarea pandemiei, era arestat pentru că vămuia contractele de achiziţii care vizau, atenţie, sala de operaţii a Spitalului Judeţean Baia Mare.

PSD a făcut prăpăd în sistemul de sănătate din România! A jefuit constant un sistem care trebuia să ajute oamenii. Aceasta este adevărata faţă a PSD şi ea trebuie reamintită românilor, a declarat vicepremierul.

Ea a mai spus că angajamentul PNL astăzi este să asigure dezvoltarea României.

„Astăzi, agajamentul nostru ferm este să asigurăm dezvoltarea României. Începând cu 6 decembrie, avem oportunitatea să corectăm toate cauzele care au stat la baza slăbirii statului român şi să punem în aplicare reformele amânate de zeci de ani. Un stat slab a convenit de minune PSD. Vă rog să reţinem că această criză sanitară s-a suprapus peste cea bugetară şi peste cea  instituţională lăsate de trei guverne PSD în numai trei ani.

Priorităţile noastre au fost clare: – Sănătatea publică mai presus de orice – fără calcule politice meschine în gestionarea crizei; – Investiţiile publice, sprijinirea mediului economic şi protejarea fiecărui loc de muncă; – Fondurile europene – cea mai mare rată de absorbţie de la aderarea noastră în UE”, a completat Turcan.

Aceasta a făcut referire şi la investiţiile pe care le are în vedere PNL.

„De fiecare dată când spunem investiţii spunem: – Nivel de trai mai bun, calitatea superioară a educaţiei, a sistemului de sănătate, a infrastructurii;  – Competitivitate mai mare pentru firmele româneşti; – Locuri de muncă mai bine plătite; – Atractivitate mai mare pentru investiţii private în localităţile României. Opţiunea PNL pentru Dezvoltarea României prin investiţii este susţinută puternic de Preşedintele Klaus Iohannis, care s-a străduit şi a reuşit să obţină o finanţare uriaşă, de 80 de miliarde de euro, în negocierile purtate la Bruxelles. Începând cu 6 decembrie, România intră în epoca dezvoltării acelerate şi a însănătoşirii marilor sisteme publice. Educaţia – va sta la baza dezvoltării României, României Educate”, a concluzionat viceprim-ministrul, informează news.ro

Citește și:

Document intrat în posesia Bugetul.ro! Dovada că s-a solicitat și la Ministerul Economiei inventarierea personalului care vrea să se vaccineze

Vești importante pentru șoferi! Ce se întâmplă cu calcularea polițelor RCA

Document. Suma impresionantă pe care o va câștiga omul pe care Clotilde Armand îl face șef al Poliției Locale Sector 1

Continuă să citești
S-ar putea să-ți placă și...
Click să comentezi

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Economic

To Top