Războiul sistemului! Dan Barna și Dacian Cioloș se încaieră

Scandal uriaș în USR-PLUS, înainte de votul final pentru șefia partidului! Dan Barna și Dacian Cioloș se atacă reciproc.

Duminică, Dan Barna l-a numit pe Dacian Cioloș „omul sistemului”, spunând despre el că a colaborat cu Liviu Dragnea, Victor Ponta, precum și toate forțele implicate în Guvernul Cioloș.

În aceeași zi, Cioloș i-ar dat lui Barna o replică pe măsură. Dacă s-a deschis subiectul „sistemului”, aș vorbi mai degrabă și de cel intern de partid. Sistem forțat și condus fix de cei care mă acuză, a spus Cioloș.

Atacul lui Barna

Dacă ne uităm în partea cealaltă, vedem un candidat cu o notorietate foarte mare, Dacian Cioloș, un om de mare valoare, pe care îl respectăm și îl apreciem cu toții, dar în jur sunt personalități care nu s-au dezvoltat în acea perioadă, adică toți s-au dezvoltat înainte: Vlad Voiculescu, Dragoș Pîslaru. N-au crescut lideri în partea cealaltă.

Cred că alternativa este, dacă USR-PLUS vrea să meargă spre un partid de sistem, aclimatizat, obișnuit cu un profil al unui lider care a trecut prin ministere, prin comisar european, prin ceea ce înseamnă CV-ul remarcabil al lui Dacian, într-un sistem în care a fost premier, în care a colaborat și cu celelalte forțe politice, și cu Dragnea, și cu Ponta, și cu PNL-ul, cum foarte bine știm. Asta e o alternativă!”, a afirmat Barna, într-un dialog cu Irineu Darău.

Replica lui Cioloș

„M-am gândit mult în ultimele ore la cum anume pot merge mai departe, având în vedere că o parte din Biroul Național nu recunoaște decizii luate împreună, încearcă să blocheze verificări legitime ale Comisiei Electorale și multe alte lucruri pe care nu vreau să le definesc acum. Am văzut colegi pe care i-am învestit cu încredere, dar azi aleg să derapeze de la principiile care ne-au adus împreună”, a scris Cioloș, într-un mesaj trimis pe un grup intern al USR PLUS, conform Digi 24.

„Eu nu sunt omul care să își dorească să câștige o competiție cu orice preț, așa cum, din păcate, constat că se întâmplă la unii dintre colegii noștri. Am promis în campanie dialog, unitate și modernizarea funcționării partidului și nu dau înapoi. Sunt însă câteva lucruri care nu mai pot rămâne așa de-acum înainte, pentru că promitem altfel de politică, dar când este să o aplicăm și intern unii se fac că uită de această promisiune”, a continuat el.

„Dan m-a definit azi „om al sistemului”. O etichetă pe care mi-au pus-o pesediștii, peneliștii sau oficii de propagandă ale lor de-a lungul timpului. Nu înțeleg cum a acceptat să îl numesc eu, om al sistemului, secretar de stat în 2016. Sau pe Cristi Ghinea ministru, pe Cătălin Drulă consilier de stat și așa mai departe. Au făcut atunci pact cu un om al sistemului?”, a scris Cioloș.

„Dar dacă s-a deschis subiectul „sistemului”, aș vorbi mai degrabă și de cel intern de partid. Sistem forțat și condus fix de cei care mă acuză. De la Secretariatul General – care, din păcate, a făcut erori de netolerat în acest proces electoral – până la sistemul „autobuzelor” reîncărcate pentru turul 2 printr-o interpretare foarte lejeră a regulilor. Dan spune azi că e normal ca adrese de e-mail pe care oamenii primesc un link de vot să fie făcute de șefii de filială unor colegi din mediul rural. Încă puțin și devine acceptabil ca alții să voteze în locul celor îndreptățiți. Pentru mine, e inacceptabil să schimbăm reguli care, de altfel, sunt clare în legile țării, cum inacceptabil este să jignim colegii din mediul rural în acest fel spunând că trebuie „ajutați” să voteze, pentru că ei nu s-ar pricepe. Abia ăsta este „sistemul” de neacceptat, nu calomnii ieftine.

Avem o Comisie Electorală votată în BN care poate verifica și are instrumentele necesare să clarifice toate sesizările. Nu e nevoie de alte decizii politice ca să stăm în cadrul statutar de alegeri”, a încheiat el.

Vezi și După Congresul PNL, polițiștii fac dezvăluiri din interior! Au reapărut planurile de amenzi pentru nepurtarea măștii de protecție: ‘Mai milițienesc ca niciodată’

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *