România ar putea să se confrunte cu cea mai dură fază a valului patru. Florin Cîțu a cerut creșterea numărului de paturi la ATI

 România ar putea să se confrunte cu cea mai dură fază a valului patru. Florin Cîțu a cerut creșterea numărului de paturi la ATI

Prim-ministrul Florin Cîțu a cerut prefecților și reprezentanților DSP să crească de la 860 la 1.600 numărul de paturi disponibile la secțiile de terapie intensivă (ATI).

„Aş vrea să vorbim despre situaţia de la ATI. Avem deja 600 de persoane. Ultima informare pe care o aveam este că avem ca număr de paturi disponibile 860, aş vrea cât mai repede să revenim la 1.600 de paturi disponibile pentru secţiile ATI. Dacă este nevoie de intervenţia mea, spuneţi, dar ştiu foarte bine că putem să ajungem la 1.600 de paturi. Să-mi spuneţi cum şi când ajungem acolo, ca să nu fim luaţi pe nepregătite”, a transmis, duminică, premierul, la Palatul Victoria.

El a adăugat că România este pe o pantă ascendentă în privinţa pandemiei de COVID-19.

„În ceea ce priveşte situaţia epidemiologică, ştiţi foarte bine că, din păcate, suntem pe o pantă ascendentă, avem câteva judeţe unde situaţia este deja îngrijorătoare şi incidenţa a sărit de 2 la mie. Bistriţa-Năsăud şi Ilfov sunt deja aproape, sunt peste, ajung chiar la 3 la mie. Aici clar trebuie să vedem ce soluţii vom lua în perioada următoare şi cum ne asigurăm că toate măsurile sunt respectate”, a mai declarat premierul, conform agerpres.ro.

Vezi și:

Informarea de la ora 13:00. Se menține pragul de peste 2.200 de infectări cu Covid-19 în ultimele 24 de ore!

Pe acceași temă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *